Alt godt fra havet.
Sådan kan det refleksionspapir – eller debatoplæg, som det måske mere mundret kan kaldes – som Kommissionen har på vej med temaet "EUs sociale dimension" godt betegnes.
I hvert fald hvis man skal tro Valdis Dombrovskis, der i dag på vegne af Kommissionen fortalte mere om indholdet i papiret, som efter planen offentliggøres den 26. april, samme dag som den såkaldte søjle for sociale rettigheder.
"Vi er nødt til at kigge bredere på den sociale dimension end blot arbejdsmarkedet eller det sociale område. Det handler også om sundhed, digitalisering, forbrugerrettigheder, uddannelse og meget mere", sagde han blandt andet.
Dombrovskis slog ligeledes fast, at papiret skal balancere, så nationale kompetencer og bekymringer respekteres. Det er interessant ikke mindst for Danmark, hvor arbejdsmarkedets parter jo spiller en vigtig rolle.
Ifølge kommissæren er øvelsen, at få EUs eksisterende lovgivning set igennem, at se på nye initiativer samt se på bedre håndhævelse af eksisterende regler.
På dagens møde diskuterede kommissærerne tre tematikker, som kommer til at spille en rolle i det endelige papir: Digitalisering, migration og mobilitet samt den ændrede demografi i Europa.
Valdis Dombrovskis forklarede, at papiret allerede har været vendt med medlemslandenes EU-ambassadører samt at medlemslandene og arbejdsmarkedets parter den kommende tid vil blive inddraget.
Kilde: fagligt.eu