Den røde løber bliver rullet ud i Strasbourg i denne uge. Canadas premierminister Justin Trudeau kommer på besøg i Europa-Parlamentet torsdag i forbindelse med, at medlemmerne efter planen med et flertal stemmer for CETA-aftalen på onsdag. En handelsaftale, som de tre danske faglige hovedorganisationer støtter op om og som et overvældende flertal også af de danske medlemmer af parlamentet ventes at stemme for. 
Seneste udvikling i forhold til CETA-aftalen er, at handelskommissær Cecilia Malmström i et brev til formanden for Europa-Parlamentets handelsudvalg slår fast, at de dele af aftalen, som omhandler arbejdstagerrettigheder og håndhævelsen af disse, allerede inden sommer vil blive evalueret med inddragelse af fagbevægelsen og andre eksterne parter. Du finder brevet 
På ugens samling i parlamentet i Strasbourg vil betænkningen om en ny luftfartsstrategi også blive stemt igennem – formodentlig uden meget debat eller ændringsforslag. Ole Christensen (S) har arbejdet hårdt for, at der i betænkningen er fokus på udfordringerne med social dumping i branchen. 
Nu er det så op til Kommissionen at lytte til det signal.
Det er ikke kun Trudeau, der står for VIP-stemningen ved ugens samling i Strabourg. Lars Løkke Rasmussen flyver ind, når Europol er på dagsordenen. Og Østrigs nye præsident Van der Bellen holder tale. 
Desuden skal noget så stort, som fremtiden for EU diskuteres, når to betænkninger om EU’s fremtidige institutionelle og økonomiske setup er på programmet. Den glødende føderalist Verhofstadt fra ALDE-gruppen står bag den ene, så det skal nok løbe med en del omtale og debat.
Af faglig interesse, så debatterer medlemmerne af beskæftigelsesudvalget under et møde i Strasbourg torsdag revisionen af udstationeringsdirektivet. Fristen for at komme med ændringsforslag til udvalgets betænkning nærmer sig. Planen er at hele parlamentet skal stemme om sagen inden sommerferien. Om alt går vel.
Fredag er der ministerrådsmøde med fokus på unge og uddannelse. På dagsordenen er blandt andet, hvordan investeringer i uddannelse kan bidrage til at styrke den sociale sammenhængskraft.