72.000 protestunderskrifter fra borgere samt massiv kritik fra partier, organisationer, debattører og studerende, der alle raser mod regeringens uddannelsesloft, der forhindrer personer i at tage en ny videregående uddannelse, hvis de fx har gennemført en bacheloruddannelse. Fremover er det slut med at uddanne sig på samme eller lavere niveau, medmindre man falder ind under en undtagelsesbestemmelse.
Som flere medier har beskrevet, forhindrer den nye lov, der 2. behandles i folketinget i dag, blandt andet en bygningskonstruktør i at uddanne sig til arkitekt, en pædagog i at uddanne sig til ergoterapeut eller en sygeplejerske i at uddanne sig til læge. De tre eksempler giver ellers god mening, også i en faglig sammenhæng. 
Regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er begyndt at lytte, og de åbner nu for en kattelem: Hvis du selv kan betale og kan finde en ledig studieplads, vil vi måske, lade dig tage en ny bacheloruddannelse, mener partierne, der dog ikke vil indarbejde muligheden i lovforslaget, der behandles i dag.

FTF: Lyt til fornuft og vent et år
FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, har fra starten været stærkt kritisk overfor loven, og hovedorganisationen kommer nu med en klar opfordring til statsminister Lars Løkke Rasmussen og uddannelsesminister Søren Pind: Udskyd loven et år og lad de studerende, der nu kommer i klemme og får lukket for deres uddannelsesdrøm, få mulighed for at starte på nummer to uddannelse i 2017.
De unge, der starter på en uddannelse som 19-årige, har udsigt til at være på arbejdsmarkedet de næste 50 år. FTF opfordrer politikerne til at tænke nærmere over, hvor lang tid det egentlig er og hvor mange ændringer, der vil ske for den enkelte og i samfundet i den periode: Her er uddannelse og efter- og videreuddannelse afgørende.
”Der bør selvfølgelig være en mulighed for at ændre sit første uddannelsesvalg undervejs, hvis vi skal kunne trives og være attraktive medarbejdere gennem hele livet. Begrundelsen for uddannelsesloftet er at finde penge til dagpengereformen, men i 2017 mangler der kun 15 mio. kr. til dagpengereformen; de penge kan findes andre steder end ved at indføre uddannelsesloftet allerede næste år”, siger formand for FTF Bente Sorgenfrey.

En udskydelse af lovens ikrafttræden har flere fordele: Først og fremmest vil de mennesker, der i dag har planlagt efter de gældende regler, have mulighed for at indfri dem i 2017. Uddannelsesvejledere kan give de studerende korrekt vejledning om deres muligheder fremover. Uddannelsesinstitutionerne får tid til at forberede flere deltidsuddannelser og nye uddannelsesmuligheder, der tilgodeser de grupper, der rammes af uddannelsesloftet.
En udskydelse vil ligeledes gøre det muligt at forberede indholdet af diverse puljer til kvalitetsforbedring af de videregående uddannelser, som forligspartierne er blevet enige om skal starte op i 2017.