Medlemmerne af Europa-Parlamentet er i denne uge samlet i Strasbourg. Her skal de blandt andet debattere og stemme om en resolution, som vil sende CETA-aftalens investeringsbeskyttelsesmekanisme forbi EU-domstolen. Resolutionen er ikke bindende men vil give et signal om, hvordan medlemmerne forholder sig til aftalen.
I løbet af dagene i Strasbourg skal medlemmerne også debattere den såkaldte færdighedsgaranti, en del af det store fremstød på skills-området fra Kommissionen. Det sammen emne – her med fokus på de unge – drøftes i dag på ministerrådsmøde i Bruxelles.
I morgen kommer Kommissionen med et udspil til, hvordan der kan tilbydes bedre hjælp til virksomheder, som er truet af insolvens. Målet er, at færre virksomheder fremover skal dreje nøglen rundt og arbejdspladser dermed gå tabt. Vi dækker det her på siden.
I morgen afholder Kommissionen en workshop i Bruxelles om kræftfremkaldende karcinogener på arbejdspladsen. Her vil repræsentanter fra medlemslandene, industrien, forbrugerorganisationer og fagforeningerne drøfte acceptable grænseværdier for forekomsten af kræftfremkaldende stoffer. 
I denne uge kører også en større kampagne for at sikre bedre beskyttelse af whistleblowers. Du kan læse mere