I går mødtes ledere fra den europæiske fagbevægelse med formanden for Kommissionen Jean Claude Juncker i Bruxelles. 
Blandt deltagerne var FTFs formand Bente Sorgenfrey. 
På dagsorden var spørgsmålet om, hvordan EU i fremtiden bliver mere socialt. 
Oven på mødet er Bente Sorgenfrey forsigtig optimist:
”Der var en klar åbenhed fra Junckers side i forhold til at inddrage fagbevægelsen mere, når der skal skabes forandringer. Det er tydeligt, at Kommissionen blandt andet har lært af udfordringerne på handelsområdet: at det er godt at inddrage og lytte til de faglige organisationer”.
Af særlig interesse for Bente Sorgenfrey er spørgsmålet om opkvalificering og uddannelse i forbindelse med ny teknologi, så folk kan beholde deres arbejde eller få nye jobs. Noget, hun også spurgte Juncker til.
”Investeringer i uddannelse er helt centralt. Der kan laves klare benchmarks, så medlemsstaterne forpligtes til at handle. Vi står over den fjerde industrielle revolution og der skal vi findes fælles løsninger. Det er helt afgørende, at der skabes tryghed, så arbejdstagere på tværs af Europa føler sig sikre og får de kompetencer, der skal til, for at de kan klare sig”.
Tryghed er et ord, der går igen, når Bente Sorgenfrey opsummerer sine ønsker til Kommissionen og EU oven på gårsdagens møde. 
”Det, der skal til, er, at der skabes tryghed her og nu gennem konkrete fælles løsninger. Vi har ikke brug for vidtgående tanker om et mere integreret EU. Det er der ikke opbakning til. I stedet skal vi fokusere på det, der virker”.
Et eksempel på det, der skal til, er flere investeringer, også de offentlige af slagsen. Derfor afslutter Bente Sorgenfrey med at bakke op om Junckers investeringsplan, som der dog godt måtte komme mere kul på.