"Det er et kæmpe fremskridt, at det er lykkedes parterne at nå til enighed om en udtalelse om vejen frem for den sociale dialog."
Sådan lyder det fra international konsulent i FTF, Heidi Rønne, i kølvandet på den fælles udtalelse – vedtaget 27. juni af europæisk fagbevægelse, arbejdsgivere og EU-Kommissionen – ved navn "New Start for Social Dialogue. Kommissionen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om, at der skal ske en større involvering af arbejdsmarkedets parter i europæisk socialpolitik samt i EU’s policy-processer og lovgivningsarbejde.
"Denne nye aftale baner vejen for et bedre indhold i det sociale arbejde mellem fagbevægelsen, arbejdsgivere og EU," siger hun.
Den fælles udtalelse var udgangspunktet for en konference 5. og 6. juli med fokus på social dialog arrangeret i fællesskab af europæisk fagbevægelse og de europæiske arbejdsgivere.
Heidi Rønne fra FTF deltog i det panel, der diskuterede sammenhængen mellem det hovedsageligt erhvervsrettede initiativ "better regulation" og fagbevægelsens ønske om øget social dialog.
"Ved konferencen understregede jeg, at vi gerne vil fremme europæiske virksomheders konkurrence gennem "better regulation"-dagsordenen. Men vi er meget opmærksomme på, at det ikke må gå ud over vores medlemmers beskyttelse og rettigheder," siger hun.
Heidi Rønne præsenterede også den danske trepartsaftale om integration på arbejdsmarkedet for konferencens deltagere.