I dag kl. 15 mødes finansminister Claus Hjort Frederiksen med Kommunernes Landsforening (KL) for at forhandle kommunernes økonomi for 2017. Det brandvarme tema er regeringens omprioriteringsbidrag, der hvert år frem til 2019 skal give regeringen en bid af kommunernes, regionernes og statens budgetter. Pengene vil regeringen efterfølgende dele ud igen til særlige formål – blandt andet de skattelettelser, som regeringen har bebudet med den kommende skattereform.

”Regeringens omprioriteringsbidrag fjerner penge fra velfærd og uddannelse, så regeringen kan få råd til skattelettelser, men det er en rigtig dårlig ide. Velfærden og uddannelsesområdet halter og kan ikke tåle flere besparelser,” siger Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen, FTF, der repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte – alt fra bankfolk til pædagoger.

En ny bevægelse kaldet ”Velfærdsalliancen” har spredt sig som en steppebrand over hele landet og afholder lokale demonstrationer mod omprioriteringsbidraget i tæt på alle landets 98 kommuner torsdag den 12. maj kl. 17.00. Du kan læse mere om initiativet på velfaerdsalliance.dk og på Facebook.

Fem forbund viser Virkelighedens Velfærd
Vi må sammen modarbejde de kvalitetsforringelser, der sker, når der bliver skåret i ressourcerne. Det er budskabet fra Danmarks Lærerforening, BUPL, HK Kommunal, FOA og Dansk Socialrådgiverforening i en ny kampagne med titlen ”Virkelighedens Velfærd”. Kampagnen skal vise omverdenen i tal, fakta og hverdagsfortællinger fra blandt andre pædagoger, lærere og socialrådgivere, at danskerne ikke får den velfærd, de har krav på.

”Børnehaver, skoler og plejehjem melder, at borgerservicen er skrællet helt ind til benet, og selv KL protesterer nu imod regeringens besparelser på kernevelfærd. Borgerne får knapt nok den velfærd, de behøver. Der er sparet i bund. Over 30.000 job i kommuner er forsvundet siden 2009, men behovet for service og velfærd er ikke blevet mindre, tværtimod. Nu siger vi fra,” lyder det fra de fem fagforbund.

Læs mere på virkelighedensvelfaerd.dk
Vil spare syv milliarder
På kampagnesitet Gå til kampagnesitet VirkelighedensVelfaerd.dk