Det går fremad med beskæftigelsen i EU. Når EU-landenes stats- og regeringsledere i eftermiddag samlet til to dages krisemøde om både flygtningepolitikken og Storbritanniens krav til ændringer i EU, kan de i hvert fald glæde sig over, at det igen går fremad med beskæftigelsen og også i den hårdt trængte eurozone, hvis fremtid også er til debat på i dag og i morgen.
På et år er beskæftigelsen steget med 1,1 procent både i EU-28 og eurozonen, og i tredje kvartal steg den med 0,4 procent i EU-28 i forhold til andet kvartal og med 0,3 procent i eurozonen. Størs var stigningen i Estland, hvor den steg med 2,1 procent i tredje kvartal og 4,4 procent på et år. Me også Ungarn og Storbritannien, Luxembourg, Irland og Spanien havde pæn fremgang.
Til gengæld gik det igen tilbage med beskæftigelsen i det ny EU-land Kroatien og i Portugal og Malta. Kun i Kroatien var beskæftigelsen lavere i tredje kvartal end i samme kvartal sidste år.
Beskæftigelsen i EU er dog fortsat vidt forskellig. Sidste år var den højest i Sverige, hvor den var oppe på 74,9 procent, mens den var på 73,8 procent i Tyskland og 72,8 procent i Danmark. I den modsatte ende var den på 49,4 procent i Grækenland, 54,6 procent i Kroatien, 55,7 procent i Italien og 56 procent i Spanien.
Kilde: fagligt.eu