Innovationspraktikken gennemføres hvert år i uge 37, i år den 7.-11. september. Deltagerne i 2015 er pionerer, fordi det er første gang, innovationspraktikken løber af stablen. Innovationspraktikken er skabt for at gøre det lettere for medarbejdere og arbejdspladser i den offentlige sektor at lære af hinanden.
Der er værdi at hente – uanset om du som medarbejder rejser ud på opdagelse i det offentlige innovationslandskab, eller om du som arbejdsplads tager imod en rejsende udefra:
• Du kan blive bedre til det, du gør allerede
• Du kan få inspiration til nye og anderledes måder at gøre tingene på
• Du kan identificere uhensigtsmæssige processer og procedurer på egen arbejdsplads
Alle offentligt ansatte kan deltage og det er fuldstændig frivilligt – både for medarbejdere, der gerne vil i praktik, og for arbejdsgivere, der ønsker at udbyde praktikpladser eller at sende medarbejdere ud.
Det eneste, det kræver, er:
• At du og din arbejdsplads er nysgerrige og har lyst til at dele viden og blive inspireret
• At du aftaler med din leder, at det er en god idé
• At du som minimum stiller dig selv eller din organisation til rådighed i to dage
• At du deltager i en forberedende workshop i uge 35 eller 36
Praktikken kan eksempelvis ske med udgangspunkt i egen faglighed, sektormæssig interesse, bestemte projekter eller interesse for særlige arbejdsmetoder. Kun fantasien sætter grænser.
Sådan kommer du med
Praktikanter og værter vil blive matchet løbende og tilmelder du dig nu, vil du få dit match præsenteret den. 26. juni. Har du selv fundet et match, kan dette match indgå i innovationspraktikken.
Målet er, at deltagerne får så meget ud af innovationspraktikken som muligt, og vi er derfor optagede af at finde det bedste kvalitative match, der er gensidigt relevant. Vi kan derfor desværre ikke love at alle kommer i praktik eller får en praktikant. Hvis ikke det rigtige match er at finde, vil vi i stedet sørge for at du vil indgå i næste års pulje.
Forberedende workshops
Som opvarmning til innovationspraktikken inviteres alle til en 2-timers workshop, der forbereder både praktikanter og værter til forestående innovationspraktik. Workshoppen vil være en kombination af viden, motivation og praktisk forberedelse til praktikrejsen. Særligt fokus vil være på hvordan praktikken kan bruges som inspiration til at løse eksisterende opgaver på nye og bedre måder, og dermed inspirere til innovation i praksis – også efterfølgende.