Et nyt dagpengesystem står højt på prioriteringslisten hos LO?s toppolitikere, når de i dag taler ved en række 1. maj-arrangementer på tværs af landet.

? Vi har et ansvar for hinanden, og for at dette samfund tager et ansvar for dem, der står på kanten. Derfor har LO spillet ni principper på banen for et nyt dagpengesystem. De, som står på kanten, skal hentes tilbage til fællesskabet, siger LO-formand Harald Børsting.

Også hos næstformand Lizette Risgaard er trygheden på arbejdsmarkedet i fokus:

? Færre skal tage faldet fra dagpenge til fattigdom. Dagpengereformen var den helt forkerte reform på det forkerte tidspunkt og med det forkerte indhold. Og at regnemaskinerne var stillet helt forkert, gjorde jo ikke resultatet bedre, siger Lizette Risgaard.

Behovet for mere og bedre uddannelse til alle i samfundet er et centralt tema i LO-sekretær Ejner K. Holsts tale:

? Vi har et arbejdsmarked som konstant rykker sig. Vi skal sætte os målet, at vores ufaglærte bliver faglærte. Og at de, som har en uddannelse, får endnu mere, Ejner K. Holst, LO-sekretær, 1. maj 2015.

LO-sekretær Marie-Louise Knuppert sætter i sin tale fokus på behovet for at styrke beskæftigelsen med investeringer, der kommer hele landet til gode. Og opfordringen er rettet mod hele det politiske system:

? Ny fremgang kommer af et fællesskab, som skubber i den rigtige retning. Så til Folketingets partier, uanset farve, lyt til lønmodtagerne: Lad os nu løfte lidt af kommunernes økonomiske spændetrøje og få sat gang i en national investeringsplan, siger Marie-Louise Knuppert.

For yderligere information kontakt Kenneth Thue Nielsen, tlf. 21 59 33 87.

Bemærk: Talerne er klausuleret til kl. 7.00