Den europæiske faglige EFS’ eksekutivkomite pegede i går på den 44-årige italiener Luca Visentini til posten som generalsekretær, når den nuværende, Bernadette Ségol, går af på kongressen til efteråret. EFS skifter dermed en filosofisk uddannet leder ud med en forfatter og poet, der dog allerede som ganske ung gik ind i den italienske fagbevægelse UIL. Som 20-årig blev Visentini regional generalsekretær for en afdeling for turisme, handel og service efter at have ledet ungdomsarbejdet i UIL.

Mens Bernadette Ségol tog en master i filosofi, før hun også som ung gik ind i den europæiske fagbevægelse, nåede Visentini ikke at fuldføre sine studier i filosofi ved universiteter i Trieste, før han indledte sin karriere i den akademiske fagbevægelse UIL. Han holdt dog det boglige ved lige og udgav romaner og poesi i både 2004, 2005 og 2006 og har ledet flere netværk inde for både litteratur og teater samtidig med, at han fik nye, højere poster i fagbevægelsen.
I 1996 blev den dengang kun 30-årige Visentini generalsekretær for en større regional afdeling af UIL og senere også generalsekretær for arbejdskammeret i Trieste og ligeledes medlem af UIL’s ledende organ.
Luca Visentini har i hele sin karriere haft det økonomiske som sit hovedområde. Det var også via EFS’ beskæftigelseskomite, at han gjorde sig bemærket i den europæiske fagbevægelse. I 2011 blev han faglig sekretær i EFS med netop det økonomiske som sit område.
EFS holder kongres i Paris fra den 29. september til den 2. oktober.
Kilde: fagligt.eu