Arbejdsløsheden i EU faldt i januar for fjerde måned i træk for de unge og var på 21,2 procent. I eurozonen var der også tale om et fald, og 22,9 procent af de unge var uden arbejde i årets første måned. Det er et fald på 1,4 procentpoint på et år.
Den generelle arbejdsløshed falder også. Den var på 9,8 procent i januar og 11,2 procent i eurozonen, hvor den var faldet med 0,6 procentpoint på et år mod 0,8 procent i hele EU. Samlet er arbejdsløsheden faldet med over 500.000 personer på et år, så der i januar var 23,8 millioner uden arbejde.

Arbejdsløsheden fortsætter med at falde i Tyskland, der var nede på en arbejdsløshed på 4,7 procent i januar, mens den faldt til 4,8 procent i Østrig og Holland. I den anden ende var der tale om et fald på 0,2 procentpoint i Spanien til 23,4 procent – men på et år er arbejdsløsheden i Spanien faldet med 2,1 procentpoint. De seneste tal fra Grækenland er fra november. Da var arbejdsløsheden uændret på 25,8 procent.
Blandt de unge er arbejdsløsheden faldet med hele fire procentpoint i Spanien på et år, men var i januar stadig oppe på 50,9 procent. Også i Irland er arbejdsløsheden blandt de unge faldet med 4,0 procentpoint på et år og i januar på 22,1 procent.
Selv om de unge franskmænds arbejdsløshed gik ned med 0,2 procentpoint til 24,9 procent, var den 1,1 procentpoint højere end et år tidligere. I 16 EU-lande er flere end hver femte ung uden arbejde. I syv lande er det flere end hver fjerde.
Kilde: fagligt.eu