EU-Kommissionen ønsker at skabe fem millioner job på det grønne område frem mod 2020. Hvad skal der til, for at flest mulige af dem lander i Danmark? Og hvad skal være fagbevægelsens rolle?
LO, FTF og Akademikerne har inviteret konkurrencekommissær Margrethe Vestager til at give sine bud på, hvordan Kommissionen kommer i mål med at skabe vækst og job.
FTF’s formand Bente Sorgenfrey, der også er formand for NFS (Nordisk Faglig Sammenslutning) vil tale om EU’s udfordringer set fra fagbevægelsens synspunkt og fagbevægelsens rolle i forhold EU. Især arbejdsmiljø er på dagsordenen for den internationale fagbevægelse.

"Vi skal have vækst og arbejdspladser på ordentlige vilkår, dvs. uden social dumping og med et sundt arbejdsmiljø. EU er på det seneste er kommet med en række udspil, der udfordrer arbejdsmiljøet. Det er fagbevægelsens opgave at hjælpe virksomhederne til at se på et godt arbejdsmiljø som en styrke i stedet for en byrde. En sund arbejdsstyrke er nødvendig for at sikre konkurrenceevne", siger Bente Sorgenfrey.
På konferencen kan man også få indblik i, hvordan danske europaparlamentarikere ser på Kommissionens udspil. Ulla Tørnæs og Ole Christensen giver hver deres bud på roser og tidsler i Kommissionens investeringsbuket.
Moderator ved konferencen er journalist Mette Fugl.