Et fleksibelt arbejdsmarked, lav skat på virksomheder og en effektiv offentlig sektor skaber ideelle vilkår for danske virksomheder og iværksættere.
Det har hele tre internationale undersøgelser fastslået i 2014.
Senest fremhæver det ansete amerikanske erhvervsmagasin Forbes bl.a. det danske dagpenge- og kontanthjælpssystem som en styrke og kårer os for femte gang til verdens bedste land at drive virksomhed i (BT, d. 19.12).
Fleksibelt arbejdsmarked er guld
Den særlige danske Flexicurity-model på arbejdsmarkedet, der skaber et fleksibelt arbejdsmarked hvad angår ansættelser og fyringer, er en del årsagen, ligesom det danske skatteniveau for virksomheder faktisk er det 12. bedste i verden, skriver Forbes.

Kåringen er en våd klud i ansigtet på de politikere og debattører herhjemme, som ensidigt fremstiller skat og udgifter til den offentlige sektor som en hæmsko for vækst i den private sektor.
En velfungerende privat og offentlig sektor er hinandens forudsætninger. Når de private virksomheder skaber vækst og arbejdspladser, skaber de forudsætningen for, at vi kan finansiere velfærden.
Velfærd sikrer gode rammer
Men samtidig sikrer vores velfærd og offentlige sektor sunde rammer for virksomhederne og arbejdsstyrken i form af bl.a. dagtilbud til børnene og sundhedsvæsen.

Dagpenge og kontanthjælp er sikkerhedsnettet i den danske model, og ifølge Forbes medvirkende til at Danmark har en af verdens mest produktive arbejdsstyrker.
Mister du dit arbejde, får du hjælp indtil du har fundet et nyt. Lad os huske det i valgåret 2015, når vi diskuterer dagpenge og kontanthjælp, i stedet for en skinger debat om ”dovne” arbejdsløse.