De unges arbejdsløshed i eurozonen stiger igen. I oktober steg den med til 23,5 procent og er dermed på niveau med julis. I hele EU var arbejdsløsheden i oktober uændret på 21,6 procent.
Det er igen de unge i de værst stillede lande, der har de største problemer. I Italien steg de unges arbejdsløshed i oktober med 0,6 procentpoint til 43,3 procent, i Slovakiet med 0,5 procentpoint til 29,5 procent og i Portugal med 0,3 procentpoint til 33,3 procent. Samtidig var der ingen forbedring af de unges situation i de hårdest ramte lande, Spanien og Grækenland, hvor de unge i Spanien også i oktober var oppe på en arbejdsløshed på 53,8 procent.
I fire af de 13 lande i EU, hvor ungdomsarbejdsløsheden var på over 20 procent i oktober, gik den kun ned i fire, mens den var uændret høj i fire og steg i fem.
På et år er de unges arbejdsløshed i eurozonen faldet med 0,5 procentpoint, mens den er faldet med 1,7 procentpoint i hele EU, når ikke-eurolandene tælles med.
Den generelle arbejdsløshed i EU var i oktober på 10,0 procent og i eurozonen på 11,5 procent. I begge områder er der ingen ændringer i forhold til september. Arbejdsløsheden er fortsat højest i Grækenland (seneste tal er fra august, hvor den var på 25,9 procent) og i Spanien, hvor den i oktober var på 24,0 procent. Det ny EU-land Kroatien følger efter med en arbejdsløshed på 16,0 procent. Lavest er den i Tyskland, hvor den i oktober faldt til 4,9 procent, og i Østrig, hvor den uændret var på 5,1 procent.
Kilde: fagligt.eu