Norbert Sagstetter redegjorde for Kommissionens arbejde med REFIT, der vil tage endnu mere fart under Junckers ledelse.
Heidi Rønne fra FTF fortalte om arbejdet i ekspertgruppen om administrative byrder, hvor FTF har repræsenteret europæisk fagbevægelse. FTF har i særlig grad været bekymret for tilgangen med at se arbejdsmiljø- og arbejdstagerrettigheder som administrative byrder og har taget afstand fra ideen med at undtage små virksomheder for regler – alene baseret på deres størrelse.

Hovedbudskabet var en gennemgang af Stoibergruppens arbejdsmetoder og det problematiske i, at en gruppe der er så lukket og hvor der ikke er indsigt i medlemmernes aktie- og bestyrelsesposter har så stor indflydelse på Kommissionen.
Ikke mindst var det en anfægtelse af hele tankegangen om at arbejdsmiljø er en byrde.
Et godt arbejdsmiljø er en rettighed
"I FTF er vi meget opmærksomme på, at der skabes arbejdspladser i små virksomheder og vi vil gerne hjælpe dem til at klare sig i konkurrencen. Men vi kan ganske enkelt ikke acceptere, at Kommissionen afviser at fremsætte en ordentlig arbejdsmiljøstrategi under henvisning til at virksomhederne ikke skal belastet unødigt. Arbejdsmiljø er ikke en byrde. Et godt arbejdsmiljø er en rettighed, som alle arbejdere bør nyde godt af uanset størrelsen på en virksomhed hvor de arbejder", siger Heidi Rønne.

Torsten Andersen, der er kontorchef i Erhvervs- og vækstministeriet sagde, at den danske regering er meget optaget af afbureaukratiseringsarbejdet – men at man ligesom FTF er uenig i tilgangen med at undtage små virksomheder for lovgivning og er opmærksom på at beskyttelsesniveauerne ikke må svækkes.