For nogle faggrupper er resultatmålingerne et professionelt værktøj, der kan starte diskussioner på arbejdspladsen om hvad god faglighed er. Men for andre faggrupper fremstår de som et indgreb i selvbestemmelsen og skaber mistillid og decideret stress blandt de ansatte.
Sådan lyder et uddrag af konklusionerne i et nyligt udgivet forskningsprojekt fra Syddansk Universitet, der undersøger sammenhængen mellem resultatmålinger og stress blandt tre udvalgte faggrupper af offentligt ansatte.
Forfatterne bag projektet undersøger blandt andre ansatte på jobcentre med borgerkontakt. De er en af mange faggrupper i det offentlige, der oplever omfattende offentlig styring, for eksempel gennem løbende sammenligninger med andre jobcentre.
Hvis du vil læse dig klogere på sammenhængen mellem resultatmål og det psykiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads, er forskningsprojektet bragt i bogen "Resultatmålinger og stress" på Syddansk Universitetsforlag.
Forskningsprojektet er blevet til i et samarbejde mellem Peter Dahler-Larsen, professor ved Københavns Universitet, og Signe Pihl-Thingvad, lektor ved Syddansk Universitet.