”Åbningstalen var social og balanceret. Statsministeren har både blik for at skabe arbejdspladser, sikre arbejdsmiljøet og udvikle velfærden til borgerne”, sådan lyder det overordnede skudsmål til statsministerens åbningstale fra formanden for FTF, Bente Sorgenfrey. FTF repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte. 
FTF er bl. a. meget tilfreds med, at regeringen vil sætte danskernes arbejdsmiljø højt på regeringens dagsordenen det kommende år. FTF hæfter sig bl. a. ved, at regeringen tilkendegiver at pengene skal bruges, hvor problemerne er størst. Selv om statsministeren ikke nævner det psykiske arbejdsmiljø, skaber det håb i hovedorganisationen FTF om, at man vil opprioritere kampen mod det dårlige psykiske arbejdsmiljø. 
Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, siger: 
”Vi knokler, og vi skal holde endnu længere på arbejdsmarkedet end tidligere. Så det er godt, regeringen vil gøre mere for arbejdsmiljøet. Jeg går ud fra, at regeringen ikke kun vil tage sig af det fysiske arbejdsmiljø, men også det psykiske, selv om statsministeren ikke siger det direkte. Problemerne med stress, vold og nedslidning er eksploderet, og vi må opprioritere vores indsats for at bekæmpe de problemer”. 
Bente Sorgenfrey peger bl.a. på, at der er en stor stigning i antallet af anmeldte psykiske arbejdsskader og anmeldte psykiske erhvervssygdomme – og samtidig en stor en vækst i antallet af trusler og vold mod offentligt ansatte. 
FTF roser, at regeringen lægger op til at hæve fradraget for faglige kontingenter for at ”give en skattelettelse til de 1,3 mio. danskere, der tager et solidarisk ansvar”.
FTF er samtidig meget tilfreds med at regeringen med talen formår at balancere mellem hensynet til den offentlige og private sektor og både lægger op til at skabe flere private job, samtidig med at statsministeren roser de offentligt ansatte for deres vigtige indsats for hele Danmark.