Den konkrete sag vedrører en elev, som blev ansat med den for elever obligatoriske underskrevne uddannelsesaftale, der blev godkendt af erhvervsskolen samt med et tillæg. Ansættelsen var indenfor et uddannelsesområde dækket af industriens funktionæroverenskomst. Tillægget til ansættelseskontrakten indehold en række bestemmelser, der ikke var i overensstemmelse med gældende overenskomst. 

Arbejdsgiveren fik imidlertid ikke indberettet medarbejderens egen andel af arbejdsmarkedspensionen, men valgte at udbetale beløbet sammen med lønudbetalingen. Spørgsmålet er, hvorvidt eleven havde krav på efterbetaling af medarbejderandelen af pensionsbidraget, selvom beløbet allerede var blevet udbetalt. 

Ved byret og landsret fik eleven ikke medhold i, at arbejdsgiveren til hendes pensionsordning også skulle indbetale medarbejderens eget bidrag til pensionsordningen, idet beløbet allerede var udbetalt til medarbejderen i månedslønnen. 

Den problemstilling, som Højesteret skulle tage stilling til, opstår når arbejdsgiver af en eller anden grund ikke indbetaler pension til et pensionsselskab. Arbejdsgiveren har pligt til at undersøge, hvorvidt medarbejderen er dækket af overenskomsten, og hvad der gælder for ansættelsesforholdet. Den manglende indbetaling til pensionsselskabet kan også skyldes sløseri eller fejl i administrationen. 

Det afgørende er i første omgang at konstatere, hvilke forpligtelser arbejdsgiveren har i den pågældende sag. Om det følger af individuel aftale, overenskomstmæssig aftale eller en lovmæssig henvisning er sådan set uden betydning. Arbejdsgiveren har i dette tilfælde misligholdt sin forpligtelse overfor medarbejderen ved ikke at indbetale til pensionsselskabet. 

Højesteret har nu i sin dom stadfæstet, at arbejdsgiveren forpligtes til at indbetale medarbejderens andel af pension, således at arbejdsgiveren ikke kun indbetaler arbejdsgiverens andel men også medarbejderes andel. Højesteret har lagt til grund, at løn og pensionsbidrag har forskellige mål, og arbejdsgiver som udgangspunkt ikke opfylder pligten til at indbetale pension ved at udbetale bidraget som løn. 

Højesterets dom er i overensstemmelse med de afgørelser, vi på nuværende tidspunkt kender fra det kollektive system og fra domstolene. Disse afgørelser viser, at det er den absolutte hovedregel, at arbejdsgiveren skal indbetale lønmodtagerens andel igen uden mulighed for at kræve tilbagebetaling af den for meget udbetalte løn. Dog skal der i hver enkelt sag skal tages stilling til, hvornår lønmodtageren har været i god tro med hensyn til modtagelse af beløbet.