Flere kom i arbejde i EU i andet kvartal. I forhold til første kvartal var 0,2 procent flere i arbejde i andet kvartal i eurozonen og 0,3 procent flere i hele EU, viser en ny opgørelse fra Eurostat.
At der er en smule lys forude i krisens mørke tunnel viser også en opgørelse over industriens produktion. Den steg med 1,0 procent i juli i forhold til juni og var 2,2 procent højere end året før i eurozonen.
Knap 225 millioner borgere i EU-landene var i beskæftigelse i andet kvartal, og flere er kommet i arbejde gennem de seneste kvartaler. Det gælder også i kriselandene Spanien og Portugal, hvis fremgang i beskæftigelsen kun blev overgået af Estland. Også Slovakiet med en betydelig arbejdsløshed fik en fremgang i beskæftigelsen i juli, der lå over gennemsnittet i EU.
Derimod var der en tilbagegang i beskæftigelsen i Litauen på 1 procent.
Tyskland øgede beskæftigelsen en smule mere end gennemsnittet af landene i eurozonen, mens industriens produktion i juli skød betydeligt mere i vejret end produktionen i de fleste andre lande. Væksten var på tre procent på årsbasis. Tyskland er også det land, hvor der er flest ledige jobs, viser en anden opgørelse fra Eurostat.
Beskæftigelsen i Danmark steg mindre end gennemsnittet i EU i andet kvartal. Industrien har samtidig problemer. I juli faldt den med 4,7 procent i forhold til juni og var hele 6,4 procent lavere end året før.
Kilde: fagligt.eu