Fortalere for økonomiske investeringer får nye argumenter, efter eurostat i dag offentliggjorde tal for både arbejdsløsheden og inflationen. Arbejdsløsheden gik hverken ned i eurozonen eller hele EU, men holdt sig i juli på 11,5 procent i eurozonen og 10,2 procent i hele EU. I forhold til året før er der tale om blot en nedgang på 0,4 procentpoint i eurozonen og 0,7 procentpoint i hele EU, og arbejdsløsheden steg både i Italien og Frankrig i juli måned.

Netop Frankrig og Italien anbefaler kraftigst en ny krisepolitik i EU, hvor der investeres for at få gang i produktionen og skabt job. At efterspørgslen er lille i EU kom klart frem, da Eurostat også oplyste, at inflationen ventes at falde til 0,3 procent i august og dermed være under de 0,4 procent, den var på i juli og som blev betegnet som et tegn på, at den nu var helt gal med forbruget. Den europæiske Centralbank ser en inflation på to procent som det naturlige.
Fortalere for krisepolitikken kan pege på, at lande, der har gennemført barske reformer, nu øger beskæftigelsen. I Spanien faldt arbejdsløsheden til 24,5 procent og er på et år faldet med 1,7 procentpoint. Også i Portugal faldt arbejdsløsheden og var i juli på 14,0 procent mod 16,3 procent et år tidligere. I Spanien faldt ungdomsarbejdsløsheden 1,7 procentpoint på et år og i Portugal med 2,3 procentpoint.
I Italien steg arbejdsløsheden til gengæld med 0,3 procentpoint til 12,6 procent, men ungdomsarbejdsløsheden faldt med 0,8 procentpoint til 42,9 procent. Den var imidlertid på 40,0 procent i juli sidste år og er dermed steget kraftigt i årets løb.
Tyskland og Østrig har den laveste arbejdsløshed i EU. Den var på 4,9 procent i juli og var dermed faldet med 0,4 procentpoint på et år i Tyskland, mens Østrig allerede havde den lave arbejdsløshed sidste år.
Det var samlet 24,850 millioner arbejdsløse i EU i juli. Året før var der 26,484 millioner arbejdsløse. I eurozonen er faldet imidlertid beskedent. Her var der i juli 18,409 millioner arbejdsløse i juli og 18,590 millioner året før.
Kilde: fagligt.eu