Den Europæiske Fagbevægelse Samling, EFS, ser det som positivt, at formanden for den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, lægger op til styrke væksten i eurozonen. EFS har gennem flere år angrebet den stramme krisepolitik med krav om nedskæringer, som flere lande er pålagt. Politikken løser ikke de økonomiske problemer, men rammer i stedet først og fremmest lønmodtagerne med større arbejdsløshed og dårligere løn- og arbejdsforhold, har det heddet.
Generalsekretæren i EFS, Bernadette Ségol, er derfor tilfreds med, at der fra flere sider lægges op til en blødere linje og først og fremmest, at budskabet også kommer fra formanden for ECB, Mario Draghi.

–     Sandheden er, at nedskæringspolitikken ikke virker, og at det haster med nye politikker for at få gang i den europæiske økonomi, siger Bernadette Ségol.

Den kommende formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, hører også til dem, der vil satse på øger vækst, selv om han har stået som fortaler for krisepolitikken som tidligere formand for eurogruppen. Juncker vil nu fremme vækst og beskæftigelse med et gigantisk program for investeringer, som også har haft den italienske regering og nu afgåede franske regerings opbakning. Bernadette Ségol håber, at de mildere toner vil slå igennem, når de europæiske ledere mødes.

–     Jeg håber, men er ikke overoptimist i forhold til, at de europæiske ledere vender helt om og indser, at investeringer er nødvendige for at skabe job og vækst og stimulere private investeringer, siger Bernadette Ségol.

Udtalelsen kommer samtidig med, at euroen taber terræn i forhold til både dollaren, den japanske yen, det britiske pund og den schweiziske franc. Faldet kom, efter den franske regering trådte tilbage i går efter større, interne opgør gennem længere tid netop om den reformpolitik, som regeringen ønskede gennemført, og som flere ministre og ikke mindst fagbevægelsen var imod.
En svagere euro har dog længe været efterlyst i Frankrig, der kæmper med et betydeligt handelsunderskud.
Samtidig stiger bekymringen over den lave inflation, der har noget et niveau, hvor flere økonomer taler om, at grænsen er egentlig deflation er overskredet.
Kilde: fagligt.eu