Krisen er langt fra ovre for de arbejdsløse i EU, og for de unge i Spanien blev situationen på arbejdsmarkedet i maj igen forværret. I maj var hele 54 procent af de unge spaniere uden arbejde mod 53,7 procent i april, viser en ny opgørelse fra Eurostat.
Til det positive hører dog, at både i eurogruppen og EU som helhed faldt arbejdsløsheden på et år både for alle på arbejdsmarkedet og for de unge, hvor faldet var på 0,6 procentpoint i både eurogruppen og EU-28. I maj var 23,3 procent af de unge i eurogruppen uden arbejde, mens det var 22,2 procent af de unge i EU-28.
Det er ikke nye tal for Grækenland, men i marts var 57,7 procent af de unge i Grækenland uden arbejde mod 59,6 procent i maj 2013.
I Italien er de unges situation imidlertid blevet stærkt forværret det seneste år. Arbejdsløsheden er steget med hele 4,3 procentpoint, så den i maj var på 43,0 procent.
Også den generelle arbejdsløshed er steget i Italien det seneste år og igen i maj, hvor den var på 12,6 procent.
Uden for EU var arbejdsløsheden i Norge i april på 3,3 procent og på Island i maj på 5,1 procent. Den laveste arbejdsløshed i EU er i Østrig, hvor den var på 4,7procent i maj, og i Tyskland, hvor den var på 5,1 procent.
Kilde: fagligt.eu