Både beskæftigelsen i Europa og industriens produktion viser nu, at der er lys for enden af den mørke, økonomiske tunnel, landene har befundet sig i gennem fem år. I eurozonen steg beskæftigelsen i første kvartal med 0,1 procent og i hele EU med 0,2 procent i forhold til kvartalet før. Det er andet kvartal i træk, at beskæftigelsen er steget i begge områder. Beskæftigelsen var i første kvartal 0,7 procent højere end året før i EU, og i eurozonen var stigningen på 0,2 procent, viser tal fra Eurostat.
Vækst i industriens produktion tyder på, at Europa går mod lysere tider. Efter fald i produktionen i marts steg den med 0,8 procent i eurozonen i april og med 0,7 procent i de 28 EU-lande samlet. Dermed er der håb om en fortsat stigning i beskæftigelsen også i andet kvartal.

Udviklingen i EU-landene er dog fortsat forskellig, hvor flere kriselande ikke ser den store fremgang og nogle ligefrem fortsat tilbagegang. Cypern havde et nyt fald i beskæftigelsen nu på 1,2 procent mod et fald på 0,6 procent i fjerde kvartal 2013. Beskæftigelsen var på et år faldet med 4,6 procent. Der var ikke tal for produktionen i industrien i april, men den er faldet hver af de foregående fem måneder.
Italien har haft fald i beskæftigelsen i mindst fire kvartaler i træk, mens Grækenland for første gang oplevede en lille stigning.
Frankrig har ikke haft nogen stigning i beskæftigelsen de seneste tre kvartaler, og industriens produktion faldt i april med 1,8 procent. Der er fjerde måned i træk, at industrien mister pusten, mens den spanske industri fik ny luft og øgede produktionen med hele 4,7 procent i april.
I Danmark steg beskæftigelsen med 0,3 procent i første kvartal ligesom i Tyskland.
Kilde: fagligt.eu