Den europæiske faglige EFS lægger i den kommende tid pres på EU for at få en anden vej ud af krisen og skabt økonomisk bæredygtig vækst og kvalitetsjob. På et fagligt topmøde søger fagbevægelsen den 19. marts dialog med både EU-institutioner, arbejdsgivermodparter, tænketanke og græsrodsbevægelser for at lægge en alternativ vej til de kommende fem års udvikling i Europa.

På baggrund af en diskussion af de seneste fem års udvikling med økonomisk krise, arbejdsløshed og social deroute for millioner af mennesker vil EFS diskutere alternativer og tage udgangspunkt i sine egne forslag til en fremtid, der bygger på investeringer og jobskabelse.
EFS lægger samtidig op til en politisk kampagne frem til valget til Europa-Parlamentet i slutningen af maj. Den europæiske fagbevægelse organiserer en demonstration i Bruxelles den 4. april, inden de nuværende medlemmer af Europa-Parlamentet stopper arbejdet og valgkampene for alvor går i gang.
EFS generalsekretær, Bernadette Ségol, understreger, at valget til Europa-Parlamentet bliver afgørende for de kommende års udvikling i Europa. EFS søger allierede i Parlamentet for at få en social udvikling.
Europa er ekstremt svagt i forhold til den sociale dimension. Borgerne er ikke enige i den vej, EU bevæger sig ad. Sådan et Europa vil borgerne ikke se venligt på, hvis det ikke ændrer kurs, sagde Bernadette Ségol allerede, da EFS vedtog demonstrationen og sit manifest for valget.
Politiske ledere bliver nødt til at vise, at de vil beskytte lønmodtagerne; det er ikke kun et spørgsmål om et frit marked, men også om social beskyttelse. Det er baggrunden for, at vi indleder en kampagne, sagde Bernadette Ségol.
EFS har blandt andet foreslået, at der vedtages en investeringsplan på to procent af EU’s BNP, og står fast på, at der må være en social protokol, der sikrer, at markedet ikke står over de faglige rettigheder.
Kilde: fagligt.eu