En OK-fagforening fortæller, at du er OK, når du er dækket af en overenskomst og er med i et fagligt fællesskab. Et fagligt fællesskab betyder, at din fagforening har stor viden om netop dit fag, din uddannelse og de udfordringer, du kan møde i dit arbejde. FTF og LO vil derfor skabe opmærksomhed omkring faglige fællesskaber i en ny kampagne.  

Fokus på faglig stolthed og fællesskab med ny app
Udover de mere håndgribelige tilbud så som kurser, workshops, fagblade m.v. skaber OK-fagforeningerne respekt om faget. De markerer sig i offentligheden, hvis medlemmernes forhold er truede, og skaber opmærksomhed om medlemmernes fag og arbejde. Netop den faglige kvalitet og stolthed er emnet for en ny app udviklet til kampagnen.   
Formålet med app’en er at få medlemmerne af de faglige organisationer til selv at sætte fokus på deres faglighed, fællesskab og stolthed. Rent praktisk fungerer app’en sådan at du tager et billede af en arbejdssituation, et kursus eller en pause i kantinen, der illustrerer det faglige fællesskab sammen med dine kollegaer eller studiekammerater. Herefter uploader du billedet, og laver din egen plakat eller annonce.
”App’en er en god mulighed for de faglige organisationer til at profilere deres fag og faglige stolthed. Fagligt fællesskab er et vigtigt argument for at være medlem af en fagforening, og budskaber står endnu stærkere når det kommer fra medlemmerne selv”, siger Bente Sorgenfrey.  
Se videoer med medlemmer, der fortæller, hvordan de gør brug af deres faglige fællesskab.  


Fælles LO/FTF-kampagne

Fagligt fællesskab indsatsen er en del af LO og FTF’s fælles OK-indsats, der har som mål at fortælle danskerne om nytten af overenskomsterne og de faglige fællesskaber i OK fagforeninger. Kampagnen starter i uge 4, hvor en ny facebook-app lanceres. App’en kommer til at ligge på ErDuOk’s facebookside, og fungerer både til web og mobil. Formålet er bl.a. at få fat i fagforeningernes unge medlemmer og få dem til at sætte fokus på deres fag, fællesskab og faglige stolthed.

Se desuden www.facebook.com/erduok og  Find mere indenfor emnerne: