Det har Portugals forfatningsdomstol godkendt. Hermed forlænges arbejdstiden for offentlige ansatte med fem timer, skriver Nyhedsbureauet Newspaq.
Den længere arbejdsuge, som blev vedtaget politisk i sommer, er en af de talrige effektiviserings- og spareplaner, som regeringen i det kriseramte EU-land har lagt på bordet for at leve op til kravene fra internationale långivere. 
Portugal befinder sig i en dyb recession. Derfor har portugiserne bedt om kriselån hos EU og Den Internationale Valutafond. Men der følger en række krav om reformer og besparelser med disse lån.
Regeringen har imidlertid før haft problemer med forfatningsdomstolen. I fjor torpederede den regeringens økonomiske planer ved at gå imod et forslag om at skære i de offentligt ansattes feriebonus. Det tvang regeringen til at finde indtægter andre steder.
Flere offentlige investeringer
I flere europæiske lande hærger den økonomiske krise og efterlader millioner arbejdsløse. Igennem længere tid har den europæiske fagbevægelse drøftet, hvad der skal til for at give Europæisk økonomi et boost, der kan mærkes i hele Europa, og ikke mindst i Sydeuropa hvor 50 procent af de unge er arbejdsløse.
ETUC, den europæiske fagbevægelses hovedorganisation, har derfor lanceret en ambitiøs investeringsplan. To procent af BNP skal hvert år i de næste 10 år gå til offentlige investeringer, hvilket skal skaffe cirka 5,8 millioner nye job i løbet af de næste fem år.
ETUC mener, at den hidtidige økonomiske kurs er for skrap, og at det går alt for langsomt med at skabe jobs. En række europæiske lande er på vej i økonomisk kaos, der også kan udvikle sig til en demokratisk krise. Derfor er det nødvendigt, at der sker en markant vending for vækst og beskæftigelsen i Europa.
Værktøjet er en ambitiøs investeringsplan.
Læs mere om ETUCs nye investeringsplan "En ny vej for Europa" (ETUCs hjemmeside)
Læs FTF-artiklen: Europæisk fagbevægelse foreslår ambitiøs investeringsplan