Lars Karlsen frygter i Børsen (15.11), at mit og andres ønske om at pensionskasser bør investere mere i danske virksomheder, fx i danske infrastrukturprojekter, der kan skabe arbejdspladser og vækst i Danmark, vil medføre lavere afkast til kommende pensionister. 
Naturligvis skal vi primært investere pensionsformuerne i det sikre. Men jeg mener, at vi samtidig bør investere, så der skabes job i Danmark. Det kan måske give et lidt lavere afkast her og nu, men det sikrer til gengæld job til tusinder af danskere, som dermed får mulighed for at indbetale til deres pension i stedet for at gå ledige på offentlig forsørgelse, dagpenge eller kontanthjælp.
Lidt mere risikovillighed
Hvis pensionskasserne kan skabe job og vækst i Danmark, vil det styrke både afkastet og danske lønmodtageres pensionsopsparinger.
Hvis alle pensionstanke alene tænker på afkast, så får vi aldrig givet væksten et skub i den rigtige retning. Derfor bør branchen kigge på sig selv og på hinanden og diskutere, om det ikke er muligt med lidt risikovillighed, så innovative gazeller kan støttes.
Flere job i Danmark
Lige nu er oplevelsen, at enhver er sig selv nærmest, og at vækst og beskæftigelsesperspektivet er helt fraværende i den danske pensionsdebat.
Tør vi tænke bare en lille smule anderledes, kan det give både bæredygtige investeringer og ren win-win muligheder for både virksomheder, samfund og lønmodtagere. Pensionskasserne har enorme formuer på flere tusinde milliarder kroner.
Det er lønmodtagernes penge, og de skal selvfølgelig investeres bedst muligt, så de er sikret pension ved alderdom. Men vi ved alle, at noget af det, der svækker de ansattes pensionsopsparing mest, er ledighed. Hvis man er i job, kan man indbetale til sin pension.
Vi har brug for øgede investeringer
Danske pensionskasser investerer allerede i dag i virksomheder og infrastrukturprojekter i udlandet, så hvorfor ikke gøre det samme i Danmark, hvis det kan skabe afkast og overskud for alle parter.
Vi har brug for øgede investeringer i både den private og den offentlige sektor og for gode partnerskaber mellem offentlig og privat i det hele taget.
Pensionsselskaberne kan eksempelvis indgå i Offentlig-Private Partnerskaber (OPP-projekter), så der er midler til at forny vores fælles infrastruktur, fx veje, broer og offentlige bygninger. Det kan der være god økonomi i for alle parter.

Dette indlæg har været bragt i Børsen i forkortet udgave.