De første lyspunkter for de unge i EU kom til syne i dag med en ny opgørelse over arbejdsløsheden fra Eurostat. For første gang i lang tid faldt de unges arbejdsløshed både i eurozonen og hele EU. I august var 23,7 procent af de unge i eurozonen uden arbejde. I EU var det 23,3 procent. I begge områder var der tale om et fald på 0,1 procentpoint i forhold til juli.

De unges problemer med at finde et job blev dog også i august større både i Spanien og Italien. Ungdomsarbejdsløsheden kom op på 56,0 procent i Spanien mod 55,9 procent i juli og 54,4 procent i august sidste år. I Italien steg arbejdsløsheden fra 34,6 procent i august sidste år til 39,7 procent i juli og yderligere til 40,1 procent i august. De unges arbejdsløshed understreger dermed de to landes økonomiske og politiske problemer.
I andre lande med høj ungdomsarbejdsløshed lettede situationen sig en smule.  I Slovakiet faldt den fra 37,3 procent i juli til 31,8 procent i august, og i Portugal faldt de unges arbejdsløshed fra 37,3 procent i juli til 36,8 procent. Et år tidligere var de unges arbejdsløshed oppe på 40,1 procent i Portugal.
Den laveste ungdomsarbejdsløshed har Tyskland og Østrig. I begge lande faldt arbejdsløsheden for de unge i august. I Tyskland kom den ned på 7,7 procent og i Østrig på 8,6 procent.
Generelt holdt arbejdsløsheden i hele EU på 10,9 procent og 12,0 procent i eurozonen.
12 lande har en arbejdsløshed på 8,0 procent eller derunder. Til landene hører de nordiske EU-lande. Østrig har en arbejdsløshed på 4,9 procent, mens den tyske i august var på 5,2 procent.
 I den anden ende har seks lande en arbejdsløshed på 14,0 procent eller derover. Det er alle lande i Syd- eller Østeuropa på nær Irland. Den græske arbejdsløshed var i juni på 27,9 procent, mens den spanske i august var på 26,2 procent.
Kilde: fagligt.eu