Notatets hensigt er at henlede opmærksomheden på den afgørende betydning arbejdslivets kvalitet har for produktivitetsudviklingen. Under de rette betingelser, kan den arbejdspladsbaserede innovation have stor betydning for produktivitetsudviklingen.
Ligeledes peger notatet på, at der er gode muligheder for på dette område at lære af de øvrige nordiske lande.

Notatet baserer sig på foreliggende litteratur på området. Notatet indledes med en afklaring af hvad begrebet ’arbejdspladsbaseret innovation’ indeholder. Derefter vises det, med reference til foreliggende litteratur, at ’arbejdspladsbaseret innovation’ er en meget væsentlig faktor for produktivitetsudviklingen.
Der synes imidlertid at være mange hindringer for udbredelsen af den ’arbejdspladsbaserede innovation’. Dette belyses i det efterfølgende afsnit. Det er derfor interessant, at få belyst hvad der kan gøres for at fremme den ’arbejdspladsbaserede innovation’. Derfor foretages der en kortfattet omtale af offentlige initiativer taget i Finland, Norge og Sverige til at fremme den ’arbejdspladsbaserede innovation’.
Notatet afsluttes med en kortfattet diskussion af danske muligheder for at fremme ’arbejdspladsbaseret innovation’. Nærværende dokument betegnes som et notat for at indikere, at der ikke er tale om et egentligt forskningsdokument.
Notatet baserer sig på mange års tilknytning til det nordiske miljø for arbejdslivsforskning og på det netværk af forskere i de nordiske lande, jeg kan trække på. Jeg har således fået en helt uundværlig hjælp fra forskerkolleger fra Norge, Sverige og Finland. Dette har etableret en base af nyere litteratur på området, som jeg baserer dette notat på. Der er dog ikke tale om et systematisk litteraturreview.