Ledige skal fremover så hurtigt som muligt have en klar plan for vejen til et job. Sådan lyder opfordringen fra FTF til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).
Ministeren holdt mandag et møde, hvor arbejdsmarkedets parter kom med input til en nytænkning af indsatsen på beskæftigelsesområdet. Et udvalg arbejder i øjeblikket på forslag til at lave beskæftigelsesområdet om. Det var som en del af den proces, at ministeren havde indkaldt arbejdsmarkedets parter til mødet.
Som hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte bakker FTF op om, at der er brug for en ny kurs i beskæftigelsespolitikken. FTF har længe peget på behovet for at ændre og nytænke indsatsen. Ikke mindst efter dagpengeperioden er blevet skåret ned til to år.

Ledige skal have personlig plan
FTF’s formand Bente Sorgenfrey peger på, at jobcentrene med de nuværende regler kan vente ni måneder med at gøre noget for ledige over 29 år.
"Det bliver vi nødt til at ændre på. FTF mener, at ledige bør have ret til en personlig plan for både job og uddannelse. Det skal ske så hurtigt som muligt og rettes mod job," lyder opfordringen fra Bente Sorgenfrey.
"I dag bliver de fleste midler brugt på aktivering uden et reelt jobperspektiv. I stedet skal vi sætte de ledige i centrum og give dem rettigheder til at kvalificere sig til job," fortsætter FTF’s formand.
Hun peger på, at a-kasserne også har noget at bidrage med. Derfor vil det være oplagt at finde ud af, hvordan a-kasser og jobcentre kan arbejde endnu tættere sammen.
FTF foreslår, at der dannes team på tværs af kommuner. De skal kontakte virksomheder for at få endnu bedre føling med, hvilke medarbejdere der er brug for.