"Det er fuldstændig overvældende."
De ord røg som de første ud af munden på Anders Bondo Christensen, da han som formand for Danmarks Lærerforening fik ordet på den opstillede scene på Christiansborg Slotsplads.
Pladsen var fyldt af titusinder af demonstranter sidst på torsdag eftermiddag.
Lærerforeningen havde selv været med til at organisere, hvad der endte med at blive en enorm demonstration for landets lærere. De er på anden uge ramt af lockout efter sammenbruddet i forhandlingerne om nye overenskomster.
Nogle forhandlinger der med Anders Bondo Christensens ord har haft et mål: Et opgør med lærernes regler for arbejdstid. Og det hele har været styret af embedsmænd og politikere uden planer om egentlige forhandlinger.
"Vi vil altså bare noget andet end det teknokratiske og topstyrede samfund. Hverken politikere eller embedsmænd aner, hvad de er ved at sætte over styr," lød det fra lærerformanden.
"Det er ikke kun lærernes arbejdstid, der er på spil," fortsatte Anders Bondo Christensen.
Hvem bliver de næste?
Den udlægning af forhandlingerne stod også at læse på kæmpe bannere over og langs siderne af scenen. "Lærerne er de første, hvem bliver de næste", stod der over en illustration af dominobrikker, der var ved at vælte.

Lærerne blev bakket op af Fag og Arbejdes formand Dennis Kristensen. Han undrede sig over et forhandlingsforløb, der på ingen måde mindede om rigtige overenskomstforhandlinger.
"Regeringen har på hidtil uset måde angrebet den danske model. Det giver jo ikke mening, at parterne skal forhandle, når regeringen på forhånd har fjernet penge," sagde FOA-formanden med henvisning til, at regeringen på forhånd har regnet med de penge, ændringer af lærernes arbejdstid vil give.
På den måde er resultatet ifølge Dennis Kristensen givet på forhånd.
"Det er ikke fair og frie forhandlinger. Det er matchfixing," sagde han.
Musik før under og efter demonstrationen
Inden talerne og mens demonstranter strømmede til fra alle sider af Christiansborg Slotsplads havde, Rasmus Nøhr spillet.
Inden de sidste to talere spillede Klumpen og Raske Penge et par numre for en propfyldt plads.
Demonstranterne var iført t-shirt i forskellige farver og med trykte budskaber som "forberedelse fremmer forståelsen" og "så lyt dog." Mange havde bannere og skilte med, hvor der blandt andet stod "Zieglersvej" med henvisning til KL’s topforhandler Michael Ziegler. Under vejnavnet var symbolet for en blind vej.
Uddannelsesforbundet formand Hanne Pontoppidan kaldte overenskomstforhandlingerne for lærerne et grotesk forløb. Hun hæftede sig ved, at arbejdsgivere og politikere har talt om at "normalisere" arbejdstiden.
"Arbejdsgiverne har stillet med et krav om total afskaffelse af lærernes arbejdstidsaftale. Når lærerne så har foreslået samme regler som andre offentligt ansatte, så vil arbejdsgiverne ikke være med," sagde hun.
Forhandler som mafiaen
Uffe Rostrup, formand for Frie Skolers Lærerforening, undrede sig også over arbejdsgivernes opførsel.
"For at nå til lockout skal man have været gennem et forhandlingsforløb. Den danske model fordrer, at parterne er villige til at finde en løsning ved at give og tage. Arbejdsgiverne har denne gang krævet det hele og ikke betale en øre for det," sagde Uffe Rostrup og tilføjede:
"Det er ikke den danske model. Det er den sicilianske model. En mafiamodel styret af Bjarne Corydon."
Demonstrationen sluttede i silende regnvejr mens Tim Christensen spillede på scenen.