"Forhandlinger eller kaos" og "Vi vil have vores undervisere tilbage". Opfordringerne på bannere og skilte var ikke til at tage fejl af, hvis finansminister Bjarne Corydon (S) onsdag middag kiggede ud af ministeriets vinduer mod Christiansborg.
Demonstranter var mødt op med en klar opfordring til ministeren om at komme tilbage til forhandlingsbordet. I dagens anledning havde demonstranterne også taget borde med, hvis ministeren og hans folk ville droppe lockouten og forhandle igen.
En af arrangørerne bag dagens demonstration er Dansk Sygeplejeråd, og opfordringen fra formanden Grete Christensen fra talerstolen var klar. Hun pegede på, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin nytårstale for få måneder siden talte om et stærkt fællesskab.
"Budskabet om et fællesskab lyder noget hult, når man her få måneder efter lockouter lønmodtagere, der ikke har fået en eneste forhandling. I dag er vi samlet for at vise, at vi vil en anden vej," sagde Grete Christensen til de mange fremmødte demonstranter.
Ingen rigtige forhandlinger
Gordon Ørskov Madsen, formand for Overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening, var enig med sygeplejerskernes formand. Forårets overenskomstforhandlinger har slet ikke  været i nærheden af at ligne rigtige forhandlinger.

"Jeg tror, det er første gang, at regeringen på forhånd med har aftalt udfaldet af overenskomsterne med arbejdsgiverne. Aftalesystemet er sat helt ud af kraft, og der har ikke været tale om reelle forhandlinger," sagde Gordon Ørskov Madsen og tilføjede:
"Det vil vi ikke finde os i. Vi har alle brug for, at vi i fællesskab finder nogle brugbare løsninger."
Dansk Socialrådgiverforenings formand Majbrit Berlau ærgrede sig også over forhandlingsforløbet.
"Vi opnår ingen resultater, hvis det hele er et diktat fra ministeren. Vi er kendt for at skabe resultater, når to parter mødes og finder en løsning sammen," sagde hun.
Ministeren satte sig ikke til bordet
Undervisere og elever fra landets SOSU- og erhvervsskoler afleverede et åbent brev til finansministeren med opfordring til at fortsætte forhandlingerne.
Bjarne Corydon kom dog ikke ned til de opstillede borde, selv om ergoterapeuternes formand Gunnar Gamborg bad alle demonstranterne vende sig mod ministeriet med ordene:
"Kom nu ud Bjarne, der er også plads til dig ved bordet."
Onsdagens demonstration var arrangeret under sloganet: "Kom med til bords".
Torsdag har blandt andre Danmarks Lærerforening opfordret til en kæmpe demonstration for de lockoutede lærere. Demonstrationen begynder klokken 16 på Christiansborg Slotsplads med flere talere og musik af Klumben og Raske Penge.