Ad. 1-3: Formalia, referat mv.
IAB.  
Ad. 4a: Evaluering af den fælles aktionsdag den 14. november 2012
ETUC har udarbejdet en redegørelse for aktiviteterne den 14. november. De betegner selv dagen, og ikke mindst presseopmærksomheden, som en stor succes. Redegørelsen viser flest aktiviteter i Sydeuropa (strejker i Italien, Grækenland og Belgien nogle timer, medens der var generalstrejker i Portugal og Spanien), men dog en del demonstrationer og andre events i det meste af Europa.
Redegørelsen blev taget til efterretning, idet der var enighed om, at aktionsdagen var en succes. Flere mente, at fagforeningerne i øjeblikket havde momentum for at aktivere medlemmer og få indflydelse.
Desuden blev annonceret og senere vedtaget en solidaritetsresolution om forholdene for fagforeningerne i Tunesien (og Egypten), hvor fagforeningskontorer var blevet angrebet.  
Anbefalinger til arbejdsmarkedsreformer i økonomikommissærens seneste beskæftigelsesrapport, der indeholder forslag til at reducere fagforeningernes styrke fx til at forhandle løn, blev skarpt kritiseret af ETUC’s generalsekretær og en række organisationer.  
Ad. 4b: 40 års ETUC jubilæum og ETUC’s LOGO
Programforsalg til jubilæum var udarbejdet. Udover medlemmer af eksekutivkomiteen kan hver medlemsorganisation have 5 deltagere.
Forslag til ETUC LOGO blev fremlagt.
Begge forslag blev vedtaget, idet der blev opfordret til flere kvinder som oplægsholdere.  
Ad. 5a: ETUC’s holdning til Rompuys foreløbige midtvejs rapport om fremtidig økonomisk union
ETUC fremlagde et papir, der indeholdte en skarp kritik af hovedpunkterne i Rompuy unions forslag, herunder at den sociale dialog og sociale model kun akkurat er nævnt, mens forslaget indeholder en stærk betoning af styrkelse af konkurrenceevnen. Det fremføres, at ETUC ikke kan understøtte unionstankegangen medmindre der kommer klare garantier omkring "social progress and democratic control". ETUC opstiller en ramme for "European Social Governance".
De nævner 4 hjørnestene for denne European Social Governance: 1. Fundamentale sociale rettigheder, 2. Social beskyttelse, 3. Social demokrati (med den økonomiske styring) og 4. Offentlige serviceydelser. Fsva. punkt 3 lægges op til, at ETUC må gå ind i kampen imod den nedadgående spiral i løndannelsen. Det kan ske på 2 måder: a. via lønkoordinering blandt ETUCs medlemsorganisationer efter den åbne koordineringsmetode og/eller b. deltage i trepartsdrøftelser i EU, hvor Kommissionen i begyndelsen af 2013 rent faktisk vil blive introduceret og indkaldt til drøftelse af løn til inflation, efterspørgsel, arbejdsløshed, inflation samt lønforskelle mv.
ETUC introducer endvidere 4 hjørnestene i forhold til den økonomiske styring:
1. Økonomisk omstilling baseret på bæredygtig vækst, 2. Finansiering, hvor der lægges meget mere vægt end hidtil på nye skatter til finansiering. 3. Investeringer, hvor 1 % af EU BNP skal anvendes for at angribe arbejdsløsheden, 4. Selskabsstyring, hvor langsigtede fremfor kortsigtede interesser skal understøttes.
Afslutningsvis sættes i ETUC’s papir spørgsmålstegn ved, hvordan ETUC skal forholde sig til traktatændringer, som dog sandsynligvis ikke vil blive introduceret nu. Desuden fremhæves, at den fremtidige opdeling af EU i flere hastigheder vil forstærke kravet om at skabe en forenet fagbevægelse i Europa.  
Herefter var der en meget lang debat især omkring lønspørgsmål, den sociale model samt eventuelle traktatændringer.
Flere, heriblandt FTF’s formand, roste oplæggets tilgang med fokus på den sociale model, men er bekymret for, hvordan vi håndterer kampen mod den nedadgående spiral for lønudvikling og kommissionens forslag, der risikerer at underminere den sociale dialog og fagforeningernes styrkepositioner.  På den ene side er det kontroversielt, hvad der foreslås i ETUC’s papir omkring koordinering af forhandlingsforhold og trepartsdrøftelser, men på den anden side er det nødvendigt, at vi i fællesskab, også i ETUC, håndterer det pres vi udsættes for, bl.a. ved at blive involveret i trepartsdrøftelser. Vi må undgå, at organisationer bliver plukket ud enkeltvis. Flere udtrykte store betænkeligheder ved koordinering af overenskomstkrav og anmodede om at hele afsnittet (18) udgik. Vedrørende traktatændringer fremhævede flere behovet for at få indarbejdet en social protokol samtidig.  
På baggrund af dagens diskussion bliver der udarbejdet et revideret oplæg til den 7. februar, hvor et styringskomitemøde aflyses og i stedet afholdes et temamøde for eksekutivkomiteen. Senere på året , den 5.-6. juni, arrangeres en midtvejskonference med henblik på vedtagelse af endeligt papir vedrørende de langsigtede perspektiver. På baggrund af debatten og det foreliggende papir vil ETUC udarbejde et umiddelbart svar på Rompuys udspil til en Økonomisk Union, der forventes offentliggjort indenfor få dage. Endelig vil ETUC deltage i et trepartsmøde i slutningen af januar, hvor løn sammen med arbejdsløshed, inflation og indenlandsk efterspørgsel vil blive drøftet, i løbet af få dage vil ETUC informere om trepartsmødet, der netop var blevet indkaldt til.
Ad. 5 b: ETUC beslutning om bank union
Notatet med ETUC’s holdninger var opdateret. Et par af ETUC’s hovedstandpunkter er:
at man er grundlæggende positiv overfor bankunionen, der styrker tilsynet med bankerne

at der mangler præcis afklaring mellem ECB (det nye fælles banktilsyn) og EBA (det eksisterende bankttilsyn)

at ETUC mener, at de dårlige ”zombie” banker bør fjernes, medens resten af bankerne, hvis de er solvente, bør omfattes af den nye ESM

at den såkaldte Liikanen-ekspertgrupppes anbefalinger, herunder om og hvordan mere risikable bank aktiviteter adskilles fra ordinære aktiviteter mv., følges.
Notatet blev godkendt med få ændringer, fx at ikke euro lande skal behandles ligeværdigt, hvis de tilslutter sig finanstilsynet, og ordet "perverse incentives" korrigeres.
Ad. 6: Revision af arbejdstidsdirektivet
Der blev redegjort for et meget hektisk forhandlingsforløb. Hovedknasterne var fortsat opt out (der giver mulighed for at fravige det normale loft på maksimalt 48 timer pr uge målt over en referenceperiode) som lønmodtagersiden ønsker reduceret, og on call (rådighedsvagt hvor al tid regnes som arbejdstid) som arbejdsgiversiden ønsker forringet, så såkaldt inaktiv tjeneste ikke medregnes fuldt ud.
Det forventes, at kommissionen på et tidspunkt vil tage et initiativ, hvor parlamentets position måske kan give vanskeligheder for at opnå et tilfredsstillende resultat. Selvom der var ærgelser over det manglende resultat, var der også tilfredshed med, at forhandlingsvejen havde været forsøgt.
Det blev drøftet om ETUC skulle udvide/ændre sit mandat, hvilket blev afvist af en meget stor gruppe af medlemsorganisationerne.
Generalsekretæren kontakter nu direktøren for Business Europe for sandsynligvis at konstatere at der ikke er grundlag for at fortsætte forhandlingerne.
Ad. 7: ETUC’s kampagne, herunder fokus på budget
Vedr. budgettet. Der afsættes i alt 200.000 euro, hvoraf halvdelen tages af formuen, mens den anden del betales via kontingentforhøjelse på 50.000 euro i henholdsvis 2013 og 2014, hvilket er en halvering af det oprindelige budget.
Vedr. indholdet. Der planlægges 4 temaer over de næste år.  Ungebeskæftigelsen bliver det første tema, der afvikles over de første 6 måneder i 2013 med særlig fokus på en beskæftigelsesgaranti.  
Enighed om at der skal være fleksibilitet omkring temaerne, men at det er vigtigt, at ungdomstemaet prioriteres. Iøvrigt blev ETUC’s forslag og budget godkendt med mulighed for, at enkelte organisationer kunne undlade at bidrage efter nærmere aftale med sekretariatet.
Ad. 8: ETUC holdning til Single Market Act II
I forbindelse med 20 året for det indre marked har EU iværksat en handlingsplan med 12 vækstdrivere, bl.a. et fuldt integreret netværk (fx el) baseret på konkurrence samt en styrkelse af mobiliteten over landegrænser for borgere og virksomheder.
ETUC’s holdning er, at den frie etableringsret mv. bør suppleres med sociale rettigheder, der ikke tilsidesættes i forhold til de økonomiske friheder (som fx i Laval og Viking dommene). Endvidere peges på, at fri konkurrence alene ikke sikrer netværkene, også bæredygtighed og arbejdstagerrettigheder bør indgå. Desuden fremhæves vigtigheden af lige løn for arbejde af samme værdi og tilgængelighed for sociale rettigheder for den vandrende arbejdskraft. Endelig fremhæves et retfærdigt skattesystem med bl.a. minimumbeskatning af erhvervsvirksomheder.
ETUC’s position paper blev behandlet ved skriftlig votering pga tidspres.
Ad. 9 a: Om migration generelt og b. om fri bevægelighed for Kroatien
I et dokument om integration opstiller ETUC nogle grundlæggende principper vedrørende behandling af migranter fra tredje lande, fx om sociale rettigheder, og støtte til effektiv integrationspolitik.
I et dokument om Kroatien understreges, at fri bevægelighed for arbejdskraft i EU også skal gælde de kroatiske arbejdere pr. 1. juli, hvor Kroatien bliver EU-medlem.
Dokumenterne blev godkendt med enkelte bemærkninger. Specifikt om ILO-konventionen vedrørende domestic workers blev alle opfordret til at lægge pres på respektive regeringer for, at den bliver ratificeret. I et par lande anførte fagforeninger, at det er et problem at åbne for fri bevægelig, idet der ikke er minimumslønninger (Tyskland og Østrig), hvorfor de stemte imod.
Ad. 10: ETUC beslutning om natur ressourcer
ETUC har udarbejdet et forslag til beslutning om naturressourcer, der påpeger at en mere effektiv udnyttelse af råstoffer er en hjørnesten for at overkomme krisen, herunder en større rolle for offentlige myndigheder og bedre skattesystemer.
ETUC’s beslutningspapir blev behandlet, hvorunder der blev indført en række præciseringer, bl.a. om sikkerhed og miljø ved udvindingsindustri samt links til de aktuelle klimaforhandlinger. Endeligt forslag vil blive sendt rundt til skriftlig votering.
Ad. 11: ETUC-handlingsplan omkring aktiv aldring/solidaritet mellem generationer
Forslaget til handlingsplan indeholder flere positive principper i forbindelse omkring aktiv aldring vedr. lovinitiativer, forbedring af udsatte gruppers levevilkår og styrkelse af uddannelses- og træningssystemer. Forslaget har været behandlet igennem et år i ETUC og vil indgå i de løbende drøftelser med kommission m.fl. om emnet.
Forslaget blev vedtaget med enkelte ændringer, idet bl.a. LO ikke kunne støtte, at man skal arbejde for et reduceret timetal for personer over 55 år. Endvidere blev det påpeget, at kvindeperspektivet skulle styrkes i papiret. Det vil blive overvejet om der skal nedsættes en særlig arbejdsgruppe eller eksisterende arbejdsgruppe kan anvendes.
Ad. 12a: ETUC’s holdning til direktiv om overtagelse
Direktivet handler om, hvordan en virksomhed kan overtage en anden virksomhed.
ETUC er skeptisk overfor revisionen af direktivet og ønsker ikke at støtte yderligere liberalisering. Ikke mindst ved de såkaldte fjendtlige overtagelser fremhæver ETUC behovet for sikring af lønmodtager rettigheder, samt at det skal afklares hvilke langsigtede interesser tilbudsgiver har for at overtage en virksomhed.
ETUC’s position paper blev behandlet ved skriftlig votering pga tidspres.
Ad. 12b: Medarbejder kapital (medarbejder aktier mv.)
Spørgsmålet om medarbejderaktier og anden form for medarbejderkapital har været drøftet i en af ETUC’s arbejdsgrupper i lyset af, at temaet drøftes flere steder i Europa. ETUC mener det er et marginalt tema i lyset af de grundlæggende økonomiske forandringer og den sociale krise Europa er midt i. Derfor lægges op til blot at gentage en række principper, der blev vedtaget for ca. 10 år siden i ETUC. De omfatter bl.a., at medarbejderaktier mv. kun skal være et supplement til fair lønninger, og at medarbejderaktier i givet fald skal omfatte alle i en virksomhed.
Punktet blev udsat til næste møde.
Ad. 13: Supplerende beretning fra generalsekretæren
Under den supplerende beretning var der en status for bl.a. EU’s fremtidige budget, og den manglende fremadrettede sundhedsstrategi.
Beretningen indeholdte også overvejelser om trepartsdrøftelser vedrørende løn samt koordinering af kollektive forhandlinger i ETUC (jf. punkt 5 a ovenfor).
Kommissionen vil indkalde til møder med EMCO (beskæftigelseskomiteen) og EPC (european policy center), ETUC for at diskutere og analysere løn i relation til produktivitet, beskæftigelse mm. Herudover overvejer kommissionen, som tidligere annonceret i den såkaldte beskæftigelsespakke, at starte en tættere monitorering af lønudvikling, hvor de sociale parter involveres. Hvis det virkelig er arbejdsgivernes endelige forslag, så kan vi sige, at vi ikke har mere at snakke om. Altså vi kan ikke fortsætte.
Akava sagde, at økonomikommissæren, Olli Rehn har oplyst, at de markante tilkendegivelser om løndannelse og svækkelse af fagforeninger mv. i en beskæftigelsesrapport fra hans direktorat ikke vil blive gentaget samt, at der ikke var tale om politiske anbefalinger. Reelt trækker han således tilkendegivelserne.
Kommissionens ungdomspakke, der var blevet offentliggjort af kommissionen under eksekutivmødet, blev kort præsenteret som et godt initiativ.
Under en pause i eksekutivmødet kom Kommissionens præsident, Barroso, og han præsenterede kommissionens aktuelle overvejelser om EU’s fremtid. Han betonede i sit indlæg behovet for, at der er en social model i EU, men var ikke særlig konkret i sine svar omkring indholdet i den sociale dialog.
Han lagde meget vægt på en vækstdagsorden baseret på a. Strukturelle reformer, herunder bankunion og monetær union, b. Budgetsikkerhed, herunder det såkaldte semester med overvågning af den økonomiske politik i de enkelte lande, og endelig c. Investeringer, hvor der desværre var begrænsede midler ikke mindst i lyset af de vanskelige forhandlinger omkring EU’s budget for de kommende 7 år.