To dage før den fælles, europæiske aktionsdag mod EU’s krisepolitik står det fast, at for første gang i den europæiske fagbevægelse EFS’s historie bliver der en fælles aktion med strejker i Grækenland, Spanien, Portugal og Italien. Samtidig bliver der på den fælles aktionsdag for job og mod nedskæringer også demonstrationer i en række byer i Frankrig og østeuropæiske lande som Polen, Tjekkiet, Slovenien og Rumænien. Mindre protester og aktioner vil finde sted i de skandinaviske lande, Østrig, Luxembourg og Schweiz.
Generalsekretæren for den europæiske faglige samling, EFS, Bernadette Ségol, siger før aktionsdagen, at de bombastiske nedskæringer i landene fører til økonomisk tilbagegang, stigende fattigdom og social utryghed.
Det haster med at få økonomien tilbage på sporet og ikke lægge hindringer i vejen med nedskæringspolitikken, siger Bernadette Ségol.
Hun kalder trojkaen, EU-Kommissionen, Det Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond, IMF, der tilrettelægger krisepolitikken i kriselandene, for arrogant og brutal. Den må ændre politik, lytte til folk og tage fat på at skabe job, en socialt afbalanceret finanspolitik og holde sig fra at gribe ind i løn og fastsættelsen af lønninger, den sociale beskyttelse og også den offentlige service.
EFS finder, at svaret ligger i en socialpagt med en udbygget social dialog mellem arbejdsmarkedets parter, en økonomisk politik, der skaber job og en større solidaritet mellem landene i Europa.
Det haster med at skifte kurs, siger Bernadette Ségol.

Kilde: fagligt.eu