Det var en af konklusionerne, da Penge- og Pensionspanelet tirsdag den 30. oktober holdt en konference om kundebehov og valgfrihed på pensionsområdet. Konferencen blev afholdt i anledning af offentliggørelsen af en rapport om fremtidens ”basispension”, som et ekspertudvalg har udarbejdet for Penge- og Pensionspanelet. 
Bente Sorgenfrey lagde i sit indlæg vægt på, at arbejdsmarkedspensionerne først og fremmest skal sikre lønmodtagerne et fornuftigt forsørgelsesgrundlag i alderdommen. Muligheder for frit valgsordninger kommer først i anden række. 
Der var på konferencen i øvrigt generel opbakning til ekspertudvalgets anbefalinger om fortsat at udbrede og udvide pensionsopsparingen, herunder at sikre et fornuftigt samspil med offentlige ydelser, så der sikres det fornødne incitament til at spare op til egen alderdom gennem en arbejdsmarkedspension. Det er derfor vigtigt, at pensionsordningerne indrettes, så de let kan tilpasses ændret lovgivning, fx så udbetalingstidspunkter følger evt. ændringer i efterløns- eller pensionsalderen. 
Og ikke mindst, at der sikres stabilitet og kontinuitet omkring pensionsordningerne, det gælder både i samspillet med skatteregler og de sociale ydelser samt behovet for, at ændringer varsles i god tid og med en lang indfasningsperiode.