Det koster nu Danmarks Radio (DR) kassen, at de har spurgt musikere til deres medlemskab af fagforening og derpå valgt dem fra. Det har Arbejdsretten netop afgjort. DR kommer i alt til at betale 200.000 kroner i bod til Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund.
Den høje bod skyldes, at det ikke er første gang, DR udelukker musikere. Ifølge retten var det ikke bevist, at DR konsekvent ikke hyrer musikere, der står i fagforening. De 200.000 kroner skal betales for to konkrete brud på overenskomsten.
"Vi havde håbet, at retten også delte vores opfattelse af, at DR var skyldig i systematisk organisationsforfølgelse. Vi må erkende, at det er en meget vanskelig bevisbyrde at løfte," siger Anders Laursen, formand for Dansk Musiker Forbund.
Han tilføjer, at forbundets medlemmer er bange for at vidne mod DR. De er bange for, at det kan skade karrieren.

Der skal være nok penge
I Dansk Artist Forbund håber formanden Lene Brostrøm Dideriksen, at DR nu sætter nok penge af til at lønne musikere i programmerne.
Både Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund har overenskomst med DR. Der bliver i øjeblikket forhandlet ny overenskomst. Begge forbund håber på en aftale, der dækker alle.
Ifølge dommen skal DR betale 100.000 kroner til hver af de to forbund.