Retten til godtgørelse efter funktionærlovens § 2a ved opsigelse efter 12, 15 eller 18 år er stadig et varmt emne. Flere aspekter af arbejdsgivers afvisning af betaling afventer fortsat retspraksis. Et andet mere jordnært problem kan imidlertid også spænde ben for kravet på godtgørelse.
I en række tilfælde er lønmodtageren kommet til kort, når det har skulle dokumenteres, at ansættelsesforholdet har bestået uafbrudt i den påberåbte årrække (12,15 eller 18 år). Foreligger den oprindelige ansættelseskontrakt er problemet naturligvis løst, men hvor der successivt er udarbejdet flere ansættelseskontrakter kan problemet opstår, hvis de senere kontrakter ikke angiver det oprindelige ansættelsestidspunkt. 
I visse overenskomster opereres der med anciennitetsdatoer i relation til indplacering i lønskalaer etc. Disse anciennitetsdatoer behøver ikke være det samme som ansættelsestidspunktet, idet ancienniteten, afhængig af overenskomstens regler, kan være optjent andetsteds, eller evt. blot er udtryk for starttidspunktet for det oprindelige (men ikke nødvendigvis ubrudte) kontraktforhold med den pågældende arbejdsgiver. 
Bevisbyrden for, at et kontraktforhold er ophørt må naturligvis påhvile den, der gør ophøret gældende. Men hvad hvis arbejdsgiveren fremviser en ansættelseskontrakt, der er dateret senere end den lønmodtageren mener viser ansættelsesforholdets start ? 
I det tilfælde kan bevisbyrden for, at der har været tale om et ubrudt ansættelsesforhold komme til at hvile på lønmodtageren. Særligt i brancher hvor ansættelser kan være sæsonbaserede, vil det jo ikke være usædvanligt, at der mellem den samme arbejdsgiver og lønmodtager er oprettet flere kontrakter efter hinanden. 

Vidneudsagn fra kollegaer eller sumtal i skattebilletter og ATP-indbetalinger vil typisk ikke være fyldestgørende dokumentation.

Hvis man ikke vil gemme sine lønsedler 18 år tilbage, må det derfor anbefales, at man sikrer sig, at ansættelsesbeviset altid angiver – ikke blot anciennitetsdatoen for lønindplaceringen – men tillige begyndelsestidspunktet for anciennitetsoptjeningen efter funktionærlovens regler.