Ledige konstruktører, finansuddannede, sundhedsuddannede, professionsbachelorer i ernæring og sundhed, fysioterapeuter og mange andre faggrupper med mellemlange videregående uddannelser får nu mulighed for at blive videnspiloter i en privat virksomhed. Med et statstilskud i ryggen ansættes videnpiloter i mindre, private virksomheder til et projekt, som skaber innovation, vækst og værdi for virksomhederne.

Videnpilotordningen har eksisteret siden 2005 og har været velfungerende. Virksomhederne har endt med at fastansætte størstedelen af videnspiloterne. Hidtil har ordningen været forbeholdt ledige med lange videregående uddannelser, men videnskabsministeren udvider nu, så virksomhederne også kan få tilskud til at ansætte ledige med mellemlange videregående uddannelser. I det kommende finanslovsudspil lægger regeringen op til et løft på 88 mio. kr. til ordningen  over de næste to år, skriver Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser i en pressemeddelelse.
FTF, som er er hovedorganisation for mange af de faggrupper, der nu også kan benytte ordningen, glæder sig over udvidelsen.
”Ordningen er en ægte win-win-situation. Det er et stort potentiale for at få job bagefter, netop fordi projektet, som den ledige er ansat til, skaber vækst og værdi i virksomheden.  Så der er en gevinst for både den ledige og virksomheden. Og dermed også for samfundet. Ministeren skal have ros for, at udvide ordningen nu, hvor der er så hårdt brug for indsatser, som kan skabe nye job”, siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey.