En ud af ti føler sig stresset eller meget stresset. Andelen, der føler sig udbrændt, er lige så stor, viser denne undersøgelse af FTF’ernes psykiske arbejdsmiljø 2012. FTF’ere oplever højt tempo i arbejdet, høje følelsesmæssige krav , krav om at skjule følelser og mange forstyrrelser i arbejdet. Det er faktorer, som øger risikoen for dårligt psykisk arbejdsmiljø. 
”Undersøgelsen viser blandt andet, at det på trods af de sidste mange års opmærksomhed på det psykiske arbejdsmiljø, stadig går alt for langsomt med at løse problemerne. Der er positive tendenser at spore i FTF’er­nes psykiske arbejdsmiljø, men der er langt fra tale om markante forbedringer”, skriver formanden for FTF, Bente Sorgenfrey i forordet.

Rapporten er den første af i alt fire delrapporter fra undersøgelsen af FTF’ernes psykiske arbejdsmiljø.