Den tyske tjenestemand Georg Neidel arbejdede som brandmand. Han var sygemeldt fra juni 2007, indtil han gik på pension i august 2009. Han havde af denne grund ikke afholdt sin ferie i perioden 2007-2009. Ferien udgjorde samlet 86 feriedage svarende til knap 17.000 Euro. Hans krav om udbetaling af ferien blev afvist af en tysk domstol med den begrundelse, at den tyske tjenestemandslovgivning ikke indeholder bestemmelser om ret til betaling for ikke afholdte feriedage og, at arbejdstidsdirektivets art. 7 ikke finder anvendelse på tjenestemænd (sag C337/10 Georg Neidel mod Stadt Frankfurt Am Main). 
Ankeinstansen forelagde herefter EU-Domstolen en række præjudicielle spørgsmål i relation til fortolkningen af art. 7 i Arbejdstidsdirektivet (direktiv 2003/88). 
EU-Domstolens konklusion 
EU-Domstolens konklusion er, at arbejdstidsdirektivets art. 7 skal fortolkes således, at en tjenestemand, der går på pension, har ret til finansiel godtgørelse for minimum 4 ugers ferie, samt ret til at kumulere en finansiel godtgørelse over flere år, når ferien ikke er afholdt pga. sygdom . 
Til gengæld siger EU-Domstolen, at arbejdstager ikke i medfør af art. 7  har ret til en finansiel godtgørelse for en periode udover de  4 uger. Det betyder, at der ikke er noget til hinder for nationale bestemmelser, der giver ret til betalt ferie i 5 uger, men at den finansielle godtgørelse for ikke afholdt ferie kun dækker en periode på 4 uger. 
Det er værd at bemærke, at EU-Domstolen fastslår, at en tjenestemand er omfattet af arbejdstagerbegrebet og dermed omfattet af Arbejdstidsdirektivet. 
FTF mener 

EU-dommen får ikke konsekvenser får dansk ret, idet vi i Danmark allerede har regler i ferieloven, der giver ret til finansiel godtgørelse for ikke afholdt ferie udover 4 uger, nemlig i 5 uger (feriehindringer).

Dertil kommer, at tjenestemænd ikke er undtaget ferieloven, fordi de ikke er omfattet af lønmodtagerbegrebet, men fordi de er direkte undtaget i loven. Det skyldes, at der indgås særskilte ferieaftaler med staten. Dansk ret er derfor også på det punkt i overensstemmelse med EU-dommen.