Der opstår skæve ideer, nye metoder og kreative løsninger, når politibetjenten møder fru Olsen og den lokale skolelærer. Samspillet mellem offentlige og private organisationer skaber nemlig innovation, sammenhæng og tryghed. Både for partnerne i samarbejdet og for borgerne. Det var budskabet i en debat på radioprogrammet P1 i morges.
Bag mikrofonen sad blandt andre Jakob Torfing, der er professor i politik og institutioner ved Roskilde Universitet. Han er også et af hovederne bag innovationsprojektet CLIPS, som FTF er med i. Et af spørgsmålene gik på, hvorvidt samarbejdsdrevet innovation i den offentlige kan forhindre en ung mand i at stjæle en bil.

"Politiet, skoler og andre sociale myndigheder gør en kæmpe indsats for at løse nogle af de problemer, der er opstår i vores samfund, med ungdomskriminalitet. Men vi skal blive bedre til at inddrage civilsamfundet. Hvis det offentlige, det private og borgerne arbejder sammen, kan vi simpelthen få et bedre og mere sikkert samfund", siger Jakob Torfing i optakten til en interessant debat på P1.
Han henviser blandt andet til nogle danske byer, hvor  diskoteker, politi og unge har lavet en række færdselsregler for, hvordan man færdes i nattelivet. I andre sammenhænge skal SFO’ er, fritidsklubber, politi og borgere derfor indgå i langt flere innovative samarbejder fremover, mener professoren. Hør den mere uddybede version af samtalen på DR’s link nedenfor.