I et opråb før det årlige møde blandt verdens førende politikere, erhvervsledere, forskere og meningsdannere i Davos i Schweiz skriver ledere i WTO, OECD, WTO, Verdensbanken, ILO og flere andre, at de politiske ledere nok skal sætte fokus på at fjerne handelsbarrierer, sikre bankerne kapital, gøre regeringernes finanser mere bæredygtige og forbedre beskæftigelsen for unge og langtidsledige, men det er også nødvendigt at fokusere på vækst. De finanspolitiske konsolideringer, regeringerne er i gang med, må samtidig være socialt ansvarlige.

Udtalelsen hæfter sig ifølge BBC også ved, at det på længere sigt er nødvendigt at gennemføre reformer på arbejdsmarkederne for at fremme beskæftigelsen, mindske uligheden og få en grøn vækst.

”En stigende ulighed giver få betragtninger frem om mere inkluderende modeller for vækst. Vi må levere håndgribelige forbedringer i den materielle levestandard og skabe større social samhørighed,” hedder det.

Opråbet kommer, efter kritikken af de europæiske landes nedskæringspolitikker og krav til opstramninger af budgetter også breder sig i EU. Det vakte især opmærksomhed, da den tidligere EU-kommissær Mario Monti som ny premierminister i Italien helt på linje med kreditvurderingsselskabet Standard & Poor fandt, at der manglede perspektiver for vækst i politikken. Var der blot tale om stramninger, så ramte det folks indkomster, forbruget og job.

Kilde: fagligt.eu