VINDER:

#ElevernesOK

Med projektet #ElevernesOK har 3F København engagereret eleverne i Hotel- og restaurationsbranchen og inddraget deres stemme i processen med at udtage krav til OK23.

Det er en branche med særlige udfordringer i forhold til dårligt arbejdsmiljø og lav organisering og overenskomstdækning og derfor et vigtigt område for fagbevægelsen. De to faglige sekretærer Natasja Nielsen og Tanja Fynbo har med en stor indsats skabt et sammenhold og en tillid blandt eleverne på Hotel og Restaurantskolen i Valby.

Skulptur af tre figurer med opstrakte arme der holder hinanden i hænderne

Øvrige nominerede

Værkstedsklubben

Værkstedsklub i Malerfirmaet Hansen & Mortensen har gennem et stærkt fællesskab vist, at man kan sætte fokus på arbejdstagernes dagsorden og sammen skabe gode kollegiale forhold og samtidig sikre gode løn- og pensionsvilkår.

Virksomheden og klubben påtager sig også et socialt ansvar ved at vise rummelighed overfor unge med særlige udfordringer. Værkstedsklubben er et godt eksempel på, at sammenhold og klubarbejde kan rykke ved løn, arbejdsmiljø og arbejdsglæde.

Højskoleudvalget

Højskoleudvalget under Frie Skolers Lærerforening har besluttet at arbejde for at få en overenskomst for højskolelærerne, hvilket er en af de allersidste faggrupper på det statslige område, som arbejder uden overenskomst.

Højskolelærerne er en meget sammensat gruppe af ansatte med vidt forskellig uddannelsesbaggrund og med meget forskellige indstillinger til det at være medlem af en overenskomstbærende fagforening. Derfor er organiseringsarbejdet særligt udfordrende blandt denne gruppe.