Kommissionen afholdt deres årlige Brussels Economic Forum.

På forummet samler Kommissionen hvert år førende økonomer og eksperter for at diskutere den europæiske økonomi. Temaet for årets forum var, hvordan man sikrer den europæiske økonomi for fremtidige generationer.

For at undersøge temaet havde Kommissionen bl.a. inviteret forskellige økonomer og andre eksperter, som fik muligheden for at komme med deres perspektiv. En af eksperterne var den amerikanske finansminister, Jannet L. Yellen.

Yellen: Mange problemer skal tackles

Yellen indledte sit indlæg med at fastslå, at der er mange udfordringer, der skal tackles for at sikre økonomien for de fremtidige generationer.

Hun beskrev, hvordan ungdommen vokser op i en verden, hvor geopolitiske udfordringer og globale kriser påvirker økonomien.

Samtidig fastslog Yellen, at fremtidens økonomi afhænger af, at man sikrer den grønne omstilling.

For de kommende generationer er det ikke længere nok at finde et godt betalt arbejde, for klimaudfordringerne skal i fokus for at sikre fremtiden.

Det økonomiske forum understregede, hvor vigtig den grønne omstilling er for at sikre de fremtidige generationer.

FH mener, at det er afgørende, at lønmodtagere inddrages for at sikre en grøn og retfærdig omstilling.

Ugens læsetips og events

ILO-rapport: Globale kriser og stigende ulighed besværliggør genopretningen.

Kommissionens årlige anbefalinger i landerapporten for Danmark 2022: Robust økonomisk genopretning, men der er udfordringer i forhold til den grønne omstilling.

Det sker:

31. maj: ØSU

ØSU holder en offentlig høring om beskatning af hjemmearbejde, der er blevet en udfordring som følge af pandemien. Læs mere om høringen her.