Væksthus for Ledelse har samlet de 30 bedste og mest læste artikler fra Lederweb.dk i en paperback. Bogen er fuld af konkrete råd og trin for trin-guides. Samtidig inviterer den dig til at reflektere over din personlige ledelsesstil og tænke din ledelse ind i en bredere, teoretisk ramme.

Bogen lægger kontant ud med kapitlet ”Sådan dræber du dine medarbejderes motivation”. Her vises i bedste pædagogiske stil hvordan man som leder på en række konkrete måder effektivt kan få sine medarbejderes motivation til at fordampe som dug for solen. Fx klassikeren ”Du anerkender og belønner ikke den opførsel og de præstationer, du ønsker dig”.

Hent publikationen

Download publikationen fra Væksthus for Ledelse “Sådan dræber du dine medarbejderes motivation” – og få konkrete råd og trin-for-trin guides til at løse hverdagens udfordringer som leder.

Eller måske kan du genkende denne her: ”Du prøver at forbedre medarbejdernes svage sider”? Eller ”Du holder ikke dine medarbejdere ansvarlige for deres opgaver”?

Gode råd til ansættelsessamtalen hitter

En af de allermest læste af artiklerne på Væksthus for Ledelse handler om, hvordan man gennemfører du en god ansættelsessamtale. Ligesom råd til at skrive en god anbefaling også er et stort hit blandt læserne.

Ud over de konkrete råd og guides kan man også finde artikler, der mere overordnet inviterer dig til at reflektere over din personlige ledelsesstil. Fx denne her provokerende overskrift: ”Advarsel: Selvudvikling gør dig usikker og selvoptaget”.

Sådan gør du

De 30 artikler kommer hele ledelsespaletten rundt; de handler alt fra stress, kommunikation og konflikthåndtering, ansætte & afskedige, MUS-samtaler, effektivitet, strategi & forandring til refleksioner om ledelse og endelig systemisk teori og metode.

Her kan man finde værktøjer og redskaber til konkrete udfordringer i hverdagen, som fx ”Sådan holder du samtale med en stressramt medarbejder”, ”100 idéer til feedback”, ”Sådan håndterer du den svære samtale” eller ”Sådan overlever du at arbejde sammen med én, du afskyr”. Om den sidste skriver Væksthus for Ledelse: Konstant klagende, evigt på tværs, altid påtrængende og opblæste egoer – de pinefulde medarbejdere eller kollegaer er overalt. Harvard Business Review har samlet en række redskaber til, hvordan du håndterer dem uden at kvæle dem eller få blod på tøjet.

Og så, selvfølgelig, de opbyggelige som fx ”7 trin til bedre selvudvikling” eller ”5 kernekompetencer hos ledere, der lykkes”.