Ønsker du netværk og sparring med fagfæller fra andre arbejdspladser? Center for Offentlig Innovation (COI) er tovholder på en mini-praktik, som skal gøre det lettere at dele værdifuld, faglig erfaring.
Du kan enten blive praktikant og besøge en anden kommunal, regional eller statslig virksomhed. Trænger du til et frisk blik på, hvordan din egen arbejdsplads fungerer, og hvad I eventuelt kan gøre anderledes, kan du også blive vært.
Tilbuddet er kvit og frit, og praktikken henvender sig både til medarbejdere og ledere. Arrangementet løber af stablen i uge 37, og hvert forløb er skræddersyet, så det matcher den enkeltes ønsker og behov.
Formålet med praktikken er at gøre det lettere for medarbejder og ledere på kommunale, regionale og statslige arbejdspladser at dele erfaringer. Et praktikforløb giver både værter og praktikanter faglig inspiration, som de kan tage med sig videre i arbejdslivet.

"Enormt lærerigt"
Det er fjerde gang, Innovationspraktikken er med til at skabe relationer mellem fagfæller på tværs af arbejdspladser. Tidligere værter og praktikanter har været glade for tilbuddet. Sidste gang svarede tre ud af fire, at de fik konkret udbytte af opholdet i form af bl.a. nye løsninger og inspiration til at justere arbejdsmetoder.
Blandt de tilfredse praktikanter var blandt andre specialkonsulent i Københavns Kommunes Socialforvaltning Niels Peter Mortensen. Han var i praktik hos Landbrugsstyrelsen.
"Det var enormt lærerigt. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg kunne spejle mit eget job i den enhed, jeg var i praktik i. Det vil jeg helt sikkert anbefale andre at prøve," siger specialkonsulenten.
Niels Peter Mortensen var i praktik i tre dage, hvor han og var en del af et tværfagligt team, der arbejder med innovation.
"Jeg blev meget inspireret af deres tilgang og deres måde at skabe overblik over de mange data, der kan være svære at manøvrere i. Det havde vi nogle gode diskussioner om, som jeg har taget med mig tilbage," tilføjer han.

Niels Peter Mortensen har holdt kontakt med praktikstedet. Han er langt fra den eneste deltager, der efter praktikken fortsat har udnyttet muligheden for faglig sparring på tværs af arbejdspladser. Hele to ud af tre deltagere fra sidste Innovationspraktik har haft kontakt efter forløbet.
Tilmeld dig nu
Tilmeldingen til Innovationspraktikken er åben. Når du tilmelder dig, kan du vælge, om du vil være vært er praktikant.
Som vært får du besøg af en til tre praktikanter i to til fem dage. Værtsrollen er en mulighed for dig, der ønsker nye øjne på den måde, I arbejder på. Tidligere værter har brugt praktikanternes indspark som inspiration til justering af metoder for opgaveløsning.
Når du er praktikant, besøger du en kommunal, regional eller statslig arbejdsplads. Praktikopholdet giver indblik i, hvordan en anden arbejdspladser fungerer, og inspiration til, hvordan I eventuelt kan gøre tingene anderledes i dit job. Du vælger selv, hvor længe besøget skal vare.
Ifølge innovationskonsulent i COI Maja Brita Hauan er der grund til at være hurtig på tasterne, hvis du vil være sikker på at få et godt praktik-match.
"Tilmeldingen løber frem til den 1. maj, men jo hurtigere, man tilmelder sig, jo hurtigere kan vi få et overblik over de mange deltagere – og hvem vi kan matche. Så det er bare med at komme i gang," siger hun.