Den nordiske fagbevægelse har bestilt i alt tre rapporter, der skal belyse udfordringer og muligheder for den nordiske models fremtid. Hidtil er to rapporter udgivet (Nordmod 1 samt 2). Nu følger slutrapporten, der fokuserer på, hvordan vi sikrer velfærdssamfundet i en globaliseret verden, hvor også teknologiske fremskridt ændrer vores måde at arbejde på i et stadigt accelererende tempo. Slutrapporten peger på flere punkter, der skal sikre den nordiske model.

Her er de tre vigtigste punkter:

  • Løft lønmodtagernes kompetenceniveau løbende. Folk skal hele tiden have mulighed for at lære igen og lære nyt.
  • Etabler permanent og omfattende indsatser mod social dumping både på nationalt og internationalt plan. Truslen fra social dumping risikerer at udelukke hele ideen om et organiseret arbejdsmarked, hvor fagforening og arbejdsgivere i fællesskab arbejder for øget produktivitet og konkurrence gennem kvalitet i stedet for dårligere vilkår.
  • Flere lønmodtagere skal organiseres i fagforeninger. Det kræver store rekrutteringsindsatser.  Ligeså skal flere virksomheder organiseres i arbejdsgiverorganisationer. Et organiseret arbejdsmarked er alfa og omega for den nordiske model.

Du kan læse rapporten her

Kontakt: LO?s pressetelefon 2611 9710.