Kommentaren kommer på baggrund af en ny vurdering fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering af virksomhedernes rekrutteringssituation i efteråret 2017.

Undersøgelsen viser ingen tegn på voldsomme stigninger generelt i mangel på arbejdskraft. Rekrutteringsudfordringerne er samlet set nærmest uændrede i forhold til efteråret 2016, og hovedparten (mere end tre ud af fire) af virksomhederne, der har haft behov for at rekruttere, har fået de medarbejdere, de efterspurgte. Men der er fortsat tegn på tiltagende mangel på faglært arbejdskraft ? særligt i byggeriet, men også i inden for hotel og restauration mv.

Behovet for faglærte er stigende
? Billedet ligner noget af det, vi har set tidligere. Behovet for faglærte er stigende. Det understreger vigtigheden af at få sat fokus på opkvalificering og uddannelse til vores ufaglærte og de faglærte, der har forældede kompetencer.

? Regeringens forslag til at spare på uddannelse til vores arbejdsløse er derfor den helt forkerte medicin. Der er i stedet brug for at få sat ekstra damp under uddannelse, så virksomhederne får adgang til den kvalificerede arbejdskraft, vi kan se, de i stigende grad har brug for, siger Ejner K. Holst.

Kontakt: LO?s pressetelefon, 26 11 97 10.