Besparelser, for lidt tillid til de ansattes faglighed og for meget vægt på kontrol og bureaukrati ødelægger kernevelfærden. Det rammer borgere i alle aldre.
Og i det kommende år vokser befolkningen og dermed opgaverne voldsomt. Frem mod 2025 vil den offentlige sektor presses yderligere af 258.000 ekstra børn og ældre. Det er der slet ikke sat penge af til.
Alene i Vejle Kommune vil der ifølge Danmarks Statistik i 2025 være 5940 flere børn og ældre.
Finansministeriet og topøkonomer fastslår, at det er nødvendigt, at den offentlige sektor vokser med 1,1 procent årligt frem til 2025, hvis den offentlige sektor skal levere lige så god velfærd til borgerne og have råd til ny medicin og ny teknologi.
Selv om opgaverne altså vokser dramatisk, vil regeringen kun lade det offentlige forbrug vokse med 0,3 procent årligt frem mod 2025. Det er de facto en mega stram spareplan.
Og konsekvensen af regeringens spareplan er, at der vil mangle 52.000 offentligt ansatte i 2025. Det viser beregninger fra FTF.

Konsekvenserne for Vejle Kommune er dramatiske: Borgerne kan således forvente 582 færre kommunalt ansatte, fx lærere og pædagoger mv.
Derudover vil der i hele Region Syddanmark mangle 1900 regionsansatte i 2025, hvis regeringens spareplan bliver til virkelighed.
FTF er for en effektiv, moderne offentlig sektor. Vi skal udnytte ny teknologi og afskaffe unødig dokumentation og kontrol, der måske kan spare os for udgifter, vi har i dag. 
FTF vil gerne være med til at finde de nye og billigere løsninger, hvis det ikke sker på kompromis med kvaliteten. Men indtil vi har fundet, udviklet og sat de nye løsninger i drift, må vi sætte penge nok af til de opgaver, vi ved kommer. At spare pengene før de smarte løsninger er fundet, svarer til at sælge skindet, før bjørnen er skudt.
Det er både borgere og ansatte, der bliver svigtet, hvis vi sparer nu – og alligevel ikke finder de nye og billigere løsninger. Derfor demonstrerer folk 7. november for et Danmark for Velfærd, og det bakker FTF og jeg op om.